Zažiarte aj Vy vďaka dekoratívnej kozmetike

V dnešnom modernom svete sa ženy nezaobídu bez líčenia. Pekne upravená tvár pôsobí dojmom samozrejmosti až nutnosti. Preto je nesmierne dôležité pestovať si krásnu pleť. Na trhu je veľa produktov, avšak málo z nich je naozaj kvalitných. Dôležité je vybrať si najmä podľa typu pleti: mastná, normálna, kombinovaná.

K základnému minimu dekoratívnej kozmetiky, ktorú by mala každá žena používať je očná špirála, lesk na pery a farba na líčka. Tieto tri produkty by sa mali nachádzať v kabelke i počas bežného pracovného dňa. Je to základ, pre krajšie oči, jasnejšie líčka a neodolateľné pery.

 

Make-up a očný make-up

Zo širšieho pohľadu neodmysliteľne patrí k základu kozmetickej tašticky aj make –up. Make-up je k dostaniu v množstve farebných variácií, konzistencií, s vylepšenými technológiami – vodeodolný, krycí, podkladový a mnohé iné. Púder je práškový, kompaktný a jeho úloha je zafixovať make –up a tým predĺžiť čas bezchybného vzhľadu. Zvlášť jeho účinky ocenia dámy so sklonom k mastnej pleti, nakoľko pohlcuje mastnotu a tým sa pleť neleskne. Ak máte prirodzene krásne lícne kosti, budete mať prácu s farbou na líčka ľahšiu, ak nie, o to viac bude ten efekt stáť za to. Je podstatné vybrať si prirodzene vyzerajúcu farbu, o pár tónov tmavšiu ako je púder. Škála farieb môže byť od marhuľkovej až po hnedú.  Očné tiene dodávajú šmrnc celej tvári, je dôležité ich zladiť s farbou očí. Tu je dôležitá technika líčenia. Pre denné líčenie sú vhodné jemné a perleťové tiene, od broskyňových, cez zemité, až po hnedé.  Pre večerné líčenie je skôr vhodná tmavšia farba, napr. tmavé odtiene hnedej, sivej, fialovej, olivovej, až po čiernu. Dôležitá je technika líčenia, pri večernom líčení je dobré na vnútorný kútik naniesť biely perleťový odtieň, ktorý oko krásne rozžiari. Do stredu viečka ide stredne tmavý odtieň a do vonkajšieho kútika najtmavší, ktorý má oko zvýrazniť, prípadne zväčšiť. Ako bodka na zvýraznenie celkového pohľadu slúži ceruzka a očná linka. Očná linka je tekutá a nanáša sa na pohyblivé vrchné viečko. Tým ohraničí a zvýrazní oko. Ceruzka sa Dáva na spodné viečko, kde sa oko len olemuje ,obkreslí a tým sa zvýrazní.

Pery

Je krásne mať zmyselné a neodolateľné pery, ale ako na to? Je dôležité starať sa o pery, hydratovať ich, nenechávať ich vysušenými a popraskanými. Túto funkciu majú rúže, lesky na pery. Ich  pravidelným používaním dodávate hydratáciu a vitamíny perám, ktoré sa Vám za to odvďačia ich neodolateľnosťou. Pre dlhšiu výdrž rúžu je dobré pery najskôr jemne poklepkať prstami s nanesením malého množstva make – up u. A následne naniesť rúž, chvíľku počkať a naniesť ďalšiu vrstvu rúžu. Týmto procesom zafixujete výdrž rúžu i celkový dojem. Ak si chcete zväčšiť pery a neplánujete plastiku, tak je dobrá ceruzka na pery, pred procesom nanášania rúžu len obkreslíte kontúry pier, s tým, že dbáte, aby kontúry boli o máličko väčšie ako sú skutočné pery. Tento proces Vám zaručí hotový zázrak. Medzi základné pravidlá líčenia patrí hlavne kombinovanie farieb, účel líčenia – večerné / denné a zásada, že menej je niekedy viac. Čo platí najmä pri večernom líčení. Výrazné oči, jemnejšie pery, alebo naopak.