Zabudnite na krátke vlasy, je tu clip-in!

Podľa výskumu amerických psychológov, ženy, ktoré majú dlhé vlasy, sú pôvabnejšie, zmyselnejšie a krajšie pre mužov. Odpradávna sú ženské vlasy vnímané ako symbol krásy a ženskosti. 

Avšak, problém nastane vtedy, ak žena z rôznych príčin, či už zdravotných – napr. kvalitou vlasov si dlhé vlasy nemôže dovoliť.

Tak ako to s vlasmi vôbec je?

Genetickú informáciu máme zabudovanú už ako zárodok v maternici. Nesieme si tam informáciu pre farbu, typ, hustotu vlasu. Je to dosť zaujímavá informácia, keď si zoberieme fakt, že veľa detičiek sa narodí bez vlasov, príp. s minimom vlasov na hlave. Aj tie sa môžu postupom času zmeniť, ako farbou, tak kvalitou. Najmä u žien sa mení kvalita vlasov prirodzene, popri tom, ako z dievčaťa vyrastá v ženu. Kedy dochádza k tvorbe hormónov, zvýšenému  masteniu vlasov cez mazové žľazy, miernej zmene farby vlasov a kvality vlasov. Pomerne častý je aj jav, kedy dievčatá mali vlasy rovné a husté, postupom rokov sa vlasy menia k vlnitým, či kučeravým a riedkym. Prirodzenou reakciou na rednutie vlasov je ich skrátenie, kedy dochádza k momentu, že dámy zostanú už pri kratšom účese, ako bol ich pôvodný. Ďalším výrazným zlomom v živote ženy voči zmene ku kvalite vlasov je tehotenstvo a následné materstvo. Množstvo žien v tomto období prichádza o kvalitu a kvantitu svojich pôvodných vlasov.

Clip- in vlasy

Jedinečným riešením na túto skutočnosť sú clip – in vlasy. Majú nesmierne množstvo výhod. Najmä preto, že nezaťažujú pôvodné vlasy. Ako je už z názvu zrejmé, aplikujú sa pomocou klipov, ktoré si pripevníte na svoje vlasy. To ponúka množstvo variácií, nielenže úžasne zahustia Vaše vlasy, ale môžu ich aj predĺžiť.  Môžu sa použiť na rôzne životné udalosti, či už svadba, oslavy, ale aj plesy , alebo len na bežný deň. Ďalšou výhodou je, že nie sú syntetické, ale sú to pravé, európske vlasy. O ktoré sa staráte tak, ako o Vaše vlastné. S rozdielom používania špeciálnej kefy. Vlasy môžete fénovať, kulmovať, farbiť.  Ich aplikáciu zvládnete v pohodlí domova.
Veľmi dôležitým krokom je však správny výber odtieňa clip –in vlasov. Je to preto, aby vlasy nepôsobili rušivo, ale naopak, prirodzeným dojmom.  Ak clip –in používate do účesu, ktorí fixujete lakom na vlasy, je dobré ich potom jemne umyť šampónom, ktorí bežne používate. A následne použiť kondicionér a nechať voľne vyschnúť. Je to preto, že o clip – in vlasy sa treba starať ako o svoje, nakoľko sú to vlasy pravé. Vďaka tomuto procesu zostanú jemné a pekne lesklé a zvýši sa ich životnosť.
Štandardná dĺžka vlasov je 40 cm, avšak sú v ponuke aj dlhšie vlasy. Dodávané sú v rôznych šírkach. Je to preto, že na temene a v zadnej časti hlavy je dobré dodať objem, účes pôsobí tak prirodzene a nadýchane. Na bočné strany hlavy sa dáva kratšia šírka, nakoľko prirodzene tam rastú vlasy redšie. Základným krokom pre aplikáciu clip – in vlasov je, že sa schovávajú pod časť prirodzených vlasov. Teda v praxi to vyzerá tak, že si začínate aplikovať klipy zozadu hlavy a zospodu. Časť svoji ch vlasov necháte voľne rozpustených, na tie pripnete clip – in a pokračujete, až kým nepoužijete všetky. Nakoniec upravíte objem, ak je treba, zafixujete lakom. A takto si vykúzlite nezabudnuteľný účes, ktorý je plný objemu.