Triky na kučeravé vlasy!

Ak máte rovné vlasy, túžite po kučeravých. To je celkom bežný jav, pretože sa Vám zdajú kučierky oveľa viac sexi ako Vaše rovné vlasy. Starostlivosť o kučeravé vlasy je však oveľa náročnejšia. Na pohľad sú vlasy síce lákavé, avšak udržovať kučierky v dokonalej kondícií a v perfektnom vzhľade chce aj dostatočnú námahu. Trikov, ako mať krásne a zdravé kučeravé vlasy je síce dosť, avšak my Vám prinášame ešte ďalšie, ktoré zaraďujeme medzi tie „naj“!

Od končekov ku korienkom

Ak máte kučeravé vlasy, zrejme si príliš veľa česania neužijete. Priam sa česanie takýchto vlasov neodporúča. Kučierky česanie príliš nevydržia a nepekný objem je časom na svete. V prípade, že ich jednoducho musíte prečesať, určite to robte od končekov ku korienkom. Počas umývania do nich aplikujte kondicionér. Týmto ťahom – od končekov ku korienkom, dokážete zabrániť ich poškodeniu a taktiež ich nebudete vystavovať lámaniu.

Použite tričko, nie uterák

Ku kučeravým vlasom by ste mala byť obzvlášť jemná. Každý deň musíte mať na pamäti, že o Vaše kučeravé vlasy sa musíte starať oveľa intenzívnejšie. Samotný trik výmeny trička za uterák je pomerne známy, avšak len mizivé percento žien ho používa. Keďže v uteráku môže byť prítomnosť aj drsnejších materiálov, Vaše vlasy to nemusia znášať veľmi pozitívne. Vyberte si preto bavlnené tričko, ktoré obsahuje 100% práve bavlny a k vlasom je to najpríjemnejší materiál. Ak si tričko priložíte k Vašim vlasom, dostane sa všetka vlhkosť z vlasov na tričko.

Z kondicionéru šampón

Snáď žiadne vlasy nie sú tak náročné na hydratáciu, ako práve kučeravé vlasy. Keďže majú nerovný povrch, často zvyknú pôsobiť až príliš krepovato. Kondicionér je tak veľmi účinná zbraň, ktorú musíte mať neustále k dispozícií. Samotné kondicionéry napomáhajú k lepšiemu umývaniu vlasov, pričom občas nimi môžete nahradiť aj šampóny.

Sieťka na vlasy

Sieťku na vlasy používa len veľmi málo žien. Je však veľmi dôležitá na to, aby ste uchovali vaše kučeravé vlasy krásne a pôvabné. Ak sa budete po ponuke sieťok na vlasy obzerať, určite si vyberte práve takú, ktorá má väčšie očká. Vlasy sieťka veľmi efektívne pridržiava a nebráni Vám príliš dostať sa k nim, ak je to nutné. Počas dňa, ale predovšetkým počas noci fixuje vlasy a nie je na škodu, ak by ste ich aj so sieťkou umyli. Týmto spôsobom zabránite poškodeniu vlasov.

Satén pod hlavou

Predstavte si, že máte každý deň aspoň 8 hodín položenú Vašu korunku krásy na niečom, čo ju môže trvale poškodzovať. Nepríjemná predstava, však? Ak ste doteraz nemali saténové návliečky, práve teraz je na to správny čas. Satén je ku kučierkam veľmi príjemný a šetrný. Stojí rozhodne za vyskúšanie.