​TOP účesy na tohtoročné leto!

Leto sa už pomaly ale isto blíži, preto je čas predstaviť si zopár letných a trendy účesov, na ktoré treba nielen pripraviť Vaše vlasy, ale často aj Vašu kozmetickú výbavu. Aké účesy teda ovládnu nastávajúce leto, ktoré príde už o niekoľko týždňov?

Cestička na bok

Azda najjednoduchším spôsobom, ako oživiť svoje vlasy, je vytvorenie a pridanie cestičky. Práve cestička dokáže často dostatočne osviežiť Vašu korunku krásy a vďaka nej tak môžete vyzerať často o niekoľko rokov mladšie. Cestička nepredstavuje hotový účes, teda konečný vzhľad Vašich vlasov, ale spôsob, ako ich možno oživiť. Cestičku si môžete pokojne „posadiť“ o kúsok na bok. Ak chcete pôsobiť extravagantnejšie, tak neváhajte ju posunúť aj výraznejšie. Tento detail na vlasoch bude do leta veľmi populárny, a to najmä pri zopnutých a rozpustených vlasoch, ktoré potrebujú niečím upútať.

Jemné vlny na vlasoch

Tohtoročné leto bude o akejsi jemnosti na vlasoch, čomu svedčí aj ďalší trend – vlny. Sú veľmi jemné, ako padnuté a veľmi prirodzené. Vlny svedčia žene v každom veku, dajú sa pokojne použiť aj pri slávnostnejších udalostiach či v kombinácií s večernými šatami. Vlniť vlasy si dokážete napríklad kulmou alebo žehličkou. Dajte si však pozor na to, aby ste si vlasy nespálili a nepoškodili, keďže takéto enormné teplo môže zničiť ich vitalitu.

Zapletance

Ak hovoríme o zapletaní vlasov je nutné podotknúť, že je to jeden z hlavných trendov letnej vlasovej sezóny. Vrkoče sú tradičným spestrením vlasov už niekoľko posledných rokov. Pokojne ich však môžete aj obmeniť, nemusíte striktne dodržiavať ich neustále rovnaký tvar a vzhľad. Môže to byť napríklad drdol, malý vrkoč na boku hlavy alebo zapletance, ktoré sú medzi rozpustenými vlasmi. Pri vrkočoch strávite štandardne viac času, dovolené sú experimenty a skúšanie nových tvarov.

Pol vlasov hore, pol dole

Takýto účes ste mohli vidieť napríklad na Kate Middleton. Účes pol na pol je veľmi praktický, ale najmä trendový a o to predsa ide. V tomto roku sa účes „pol na pol“ vyskytuje v rôznych podobách. Hornú stiahnutú polovicu vlasov nemusíte robiť iba z chvostu. Pokojne sa inšpirujte aj od spomenutej dámy, ako nosí tento účes. Viacerým ženám rozhodne pristane.

Chvosty v rôznych podobách

Stiahnutie vlasov do chvostu je dnes veľkým hitom. Aj tu však platí, že by ste mali zabudnpť na tie nudné chvosty a viac sa zamerať na rôzne experimenty. V súčasnosti sú trendy rôzne podoby copov, či už voľné, vyčesané alebo ozdobené.