Tieto triky pri žehlení vlasov poznáte?

Žehličku na vlasy používate viaceré. Avšak len máloktorá pozná všetky tipy a triky, ktoré sa s ňou dajú „vykúzliť“. Zapnúť, počkať kým sa rozohreje, následne s ňou vyžehliť vlasy a to je všetko. OK, ak Vám to stačí. Sú však možnosti, ktoré by ste pravdepodobne ocenili, ak by ste ich poznali. Tu sú.

Máte ideálnu žehličku?

Na začiatok žiaden prevratný typ, avšak základná otázka. Nie každá žehlička poskytuje taký výkon a také vlastnosti, aby vyhovovali Vašim vlasom. Žehliť si vlasy so žehličkou spred 10-tich rokov, ktorá aj niečo váži a ktorá dosiahne ideálnu teplotu až za „nekonečných“ 5-10-15 minút, je skutočne vhodná už do dôchodku. Spokojnosť rozhodne nedosiahne, a ak áno, potom máte zrejme až príliš nízke nároky.

Pripravili ste vlasy na žehlenie?

Ako iste viete, výsledok žehlenia je veľmi závislý na vlasoch, ktoré máte. Tie musia byť predovšetkým suché, avšak dokonale suché. Ak ste si ich umývali, potom zrejme musíte počkať aj niekoľko hodín na to, aby boli dokonale pripravené. V prípade, že by ste ich mali len mierne vlhké, môžete ich spáliť. To si už dokážete predstaviť tú pohromu, čo by potom nastala.

Kefa ako neodmysliteľná súčasť

Princíp žehlenia pozná každá z Vás. Jednoducho zoberiete prameň vlasov do žehličky a od korienkov až ku končekom vlasov so žehličkou po ňom prejdete. Ak by ste však chceli dosiahnuť ešte lepší efekt, potom si ešte pred samotným prejdením vlasov so žehličkou prameň jednoducho prejdite aj s kefou, ktorá má veľmi husté štetinky. Takto budú vlasy dokonale na žehlenie pripravené a výsledný efekt sa Vám razom veľmi zapáči.

Lepší lesk

Či už použijete predchádzajúce rady alebo nie, v zásade každé žehlenie prospieva k lesku Vašich vlasov. Vysokou teplotou sa povrch dokonale vyhladí, čo umožňuje lepšie odrážanie odleskov. Ak sa rozhodujete či využívať žehličku alebo nie, rozhodne stojí lesk vlasov za zváženie ako dôvod, kvôli ktorému po tejto úprave vlasov siahnete.

Smerom hore

Aby ste nepôsobili ako „zmoknuté kura“, teda aby vlasy neboli len rovné a spľasnuté, môžete ich žehliť smerom dohora a nie nadol. Týmto spôsobom sa dá získať po žehlení aj určitý objem, ktorý rozhodne nie je na zahodenie zvlášť, ak ste doteraz skúšali všetky rôzne techniky, ako objem zvýšiť.

Žehlite aj krátke vlasy

Všeobecne mnohé z z Vás pokladajú žehličku za prístroj len na dlhé vlasy. Dajú sa s ňou však žehliť aj niekoľko centimetrov. Poznáte napríklad Halle Berry? Vždy nosí ofinku, ktorá je vyžehlená, čo vidíte voľným okom na takmer každej fotografií. Nechajte sa inšpirovať aj Vy a žehlite si svoje vlasy pre ešte dokonalejší výzor.

Robte vlnky

Posledným tipom sú vlnky, ktoré sa dajú pomocou žehličky vytvoriť na vlasoch. Vlnky sú príjemným osviežením každých vlasov a stoja za povšimnutie.