Starajte sa o svoje vlasy aj počas zimy

Leto je nenávratne preč a po pestrofarebnej jeseni sa o slovo znovu hlási zima, ktorá čoskoro pokryje krajinu snehovou perinou. Na príchod zimy sa pravdepodobne tešia najviac deti. V prvom rade na darčeky, ktoré si nájdu pod vianočným stromčekom a samozrejme na vystrájanie pri stavaní snehuliakov. No v netrpezlivom očakávaní sú aj mnohí dospeláci, ktorí sa už vidia na svahoch lyžiarskych stredísk. S príchodom chladných a mrazivých dní by ste však popri práci alebo vychutnávaní si zimných radovánok určite nemali zabudnúť ani na svoje vlasy.

Minimálne rovnakú pozornosť, akú venujete kvalitnému funkčnému oblečeniu, by ste mali dopriať aj svojim vlasom. Vlasy sa totiž po náročných hurúcich letných dňoch stihli sotva ako tak spamätať a už ich očakáva ďalšie náročné obdobie. Prekúrené priestory, časté zmeny teplôt spôsobené prechodmi z tepla do zimy a potom mráz alebo vietor vašim vlasom určite neprospejú. Zníženie frekvencie umývania vlasov alebo obmedzenie fénu, žehličky, či kulmy aby ste zabránili vysušovaniu vlasov je síce fajn, ale počas zimy by ste mali pre svoje vlasy urobiť ešte o niečo viac.

Šampón a kondicionér - dve opory zimnej starostlivosti

Bez preháňania môžeme povedať, že šampón a kondicionér na vlasy už neodmysliteľne patria do celoročnej „povinnej výbavy“ každej ženy. Tieto kozmetické prípravky sú však vďaka svojim regeneračným ochranným a vyživujúcim účinkom ako stvorené na zmiernenie alebo eliminovanie zimných nepriaznivých faktorov.

Za účelom zvýšenia efektívnosti zimnej ochrany vlasov bude vhodné ak si šampón a aj kondicionér budete vyberať od rovnakého výrobcu kozmetiky. Takáto kombinácia má svoje opodstatnenie, pretože zložky nachádzajúce sa v prípravkoch rovnakej značky majú také zloženie, ktoré im umožňuje vhodne sa dopĺňať a zvyšovať tak ich konečný účinok.

Príkladom takejto altrernatívy je prírodný šampón a prírodný kondicionér od značky MEDAR. Oba prípravky sú určené pre suché a namáhané vlasy. Vlasy ošetria, hydratujú a vrátia im ich pevnosť a pružnosť. Podobnú kombináciu predstavujú prípravky L´oréal Nutrifier shampoo aL´oréal Nutrifier conditioner,ktoré sú bez silikónov a nezaťažujú vlasy. Vďaka obsahu glycerolu a kokosového oleja prinášajú dokonalú výživu a kondíciu vašim vlasom.

Dehydratácia vlasov už nemusí byť problém

Vlasovými olejmi ste možno niektoré z vás bežne chránili a udržiavali svoje vlasy v dobrej kondícii počas letných horúčav. Podobnú záťaž však musia vaše vlasy zniesť aj počas zimných mesiacov. Preto neexistuje najmenší dôvod prestať používať vlasové oleje práve teraz, keď sú vaše vlasy vystavené toľkým nepriaznivým faktorom. Ak ste doteraz tieto vyživujúce oleje nepoužívali, tak teraz nadišiel ten správny čas. Budete prekvapené aká zmena nastane.

Vlasové oleje zabránia nežiadúcej dehydratácii vlasov, vyživia ich a zregenerujú. Vaše vlasy tak budú prekypovať zdravím. Výbornou voľbou môže byť L'oréal Professionnel Mythic Oil spray, ktorý vyživí vlasy, rozžiari ich a dodá im prirodzenú pružnosť. Prípravok je určený pre normálne a jemné vlasy. Perfektnou a obľúbenou alternatívou je Wella professional SP Luxe Oil Light Oil sprays obsahom jojobového a arganového oleja.

Dôsledkom dobre vykurovaných, no zároveň aj suchých priestorov môže byť tiež dehydrovaná pokožka v oblasti vlasov, ktorá býva často sprevádzaná svrbením pokožky a následnou tvorbou lupín. Na predídenie týchto komplikácií môžete použiť vlasové séra, ktoré sa aplikujú priamo na pokožku do vlhkých vlasov, kde sa rýchlo absorbujú. Séra hydratujú a regenerujú vlasy i vlasovú pokožku, zároveň im dodávajú UV ochranu. Black Argan Oil Sérum Treatment je obľúbeným a cenovo zaujímavým sérom s obsahom arganového oleja.

V prípade, že tvorba lupín je už vo vašom prípade realitou, môžete siahnuť po šampónoch proti lupinám. Tieto šampóny vďaka svojmu zloženiu jednak odstraňujú lupiny, predovšetkým však prispievajú k uprave pH vlasovej pokožky a tým zabraňujú tvorbe nových lupín. Vyhovovať by vám mohol šampón Kaaral K05 Anti-dandruff,ktorý okrem spomínaného efektu má antibakteriálne a antiseptické účinky.

Bez masky na vlasy sa nezaobídete

Bez masky by bola starostlivosť o vlasy ako auto bez volantu. V prípade, že počas zimných mesiacov svojim vlasom doprajete masku na vlasy určite nepôjde o ich rozmaznávanie. Musia totiž zvládnuť toľko nepriaznivých faktorov, že si to jednoducho zaslúžia. Skúste potešiť svoje vlasy a pravidelne, aspoň jedenkrát do týždňa, aplikujte na vlasy regeneračnú masku. Pravidelnosť takéhoto používania bude očividná a vaše vlasy sa vám odvďačia dokonalým zdravým vzhľadom.

Aplikácia masiek nie je náročná, nanášajú sa na umyté a vlhké vlasy. Čas pôsobenia je rôzny, najčastejšie vám však postačí 10 minút. Alternatívou cenovo zaujímavej regeneračnej masky na vlasy je IMPERITY YOGURT FLOVER HAIR MASK with keratin.Maskaobsahuje keratín, D-panthenol (provitamín B5), pšeničný proteín a glycerín. Je učená na suché a poškodené vlasy, aplikácia masky zároveň bráni predčasnému vyblednutiu farby. Do kategórie luxusnejších, omladzujúcich a intenzívne vyživujúcich masiek na vlasy patrí CHI Argan Oil Rejuvenating Masque.Maskazosobňuje luxusný systém starostlivosti o vlasy s jedinečnou zmesou arganového oleja, moringového oleja a CHI keramických substancií.

Nedajte zime šancu ovplyvniť kvalitu vlasov

Zima je krásne ročné obdobie, ktoré má svoje osobitné čaro. Napriek mnohým nástrahám, ktorým musia vaše vlasy čeliť počas zimy, máte dostatok možností ako svoje vlasy chrániť. A keď sa zima skončí a odovzdá svoje žezlo jari, môžu byť vaše vlasy zdravé, krásne a v dobrej kondícii.