Vyberáme profesionálne kadernícke nožnice

V kaderníckom salóne sú kvalitné kadernícke nožnice absolútnym základom. Sú hlavným a nepostrádateľným pracovným prostriedkom a od ich kvality závisí spokojnosť nielen zákazníka, ale aj samotnej kaderníčky.

Kritériá výberu kaderníckych nožníc

Na to, aby mohla kaderníčka vykonávať svoju prácu na profesionálnej úrovni potrebuje mať k dispozícii kvalitné kadernícke nožnice z každého druhu a typu. Strihanie vlasov sa vykonáva rôznymi technikami a teda i rôznymi nožnicami.

Pri výbere musíte zohľadniť rozličné kritériá. V prvom rade typ výbrusu nožníc. Sú nožnice na kĺzavý strih s hladkým výbrusom čepele alebo nožnice s mikrozúbkami, pri ktorých vlasy neutekajú spod nožníc a najčastejšie sa používajú v pánskych kaderníctvach. Ďalej je vhodné mať efilačné nožnice.

Každá kaderníčka má iný tvar, veľkosť ruky a preto musí pri výbere kaderníckych nožníc pozerať hlavne na ich veľkosť udávanú v palcoch. V našom e-shope môžete vyberať nožnice vo veľkostiach od 5" do 6,5" palca. Veľkosť nožníc by mala zodpovedať nielen veľkosti ruky, ale aj strihacej technike. V neposlednom rade je dôležitá kvalita kaderníckych nožníc. Všetky nožnice totiž vyzerajú viac-nemej rovnako, avšak veľký rozdiel je v kvalite použitého materiálu a jeho opracovaní. Kvalitné nožnice by vám mali vydržať pri každodennom používaní aj niekoľko rokov, takže počiatočná investícia a oplatí.

Klasické kadernícke nožnice

Klasické kadernícke tvoria akýsi základ kaderníckych nožníc, na ktoré naväzujú ďalšie druhy nožníc. Môžu byťs hladkým ostrím alebo aj ako nožnice s mikrozúbkami. Tie s mikrozúbkami sú tiež určené na klasický strih, vlasy lepšie pridržia a tak spod nožníc neutekajú. Klasické kadernícke nožnice si môžete vyberať od tých najjednoduchších až po profesionálne nožnice.

Predávame klasické kadernícke nožnice rôznych svetových značiek, ako Kiepe, Dovo Solingen, Jaguar Solingen a Joewell. Firma Kiepe profesional patrí medzi svetovú špičku a ponúka produkty do celého sveta. Z ich ponuky vám vyberáme nožnice Kiepe ONE STAR Studio Techno 2235. Sú to nožnice na klasický rovný strih s mikrozúbkami. Majú ergonomický tvar a odnímateľnú opierku prsta.

Nemecká značka Dovo Solingen prináša kadernícke nožnice vyrobené z najkvalitnejšej európskej ocele, takže ak hľadáte kvalitné nožnice Dovo Solingen Catch Cut  sú určené priamo pre vás. Majú ostrie s mikrozúbkami a povrchovou úpravou z matného satinovaného nerezu. Gumový doraz medzi okami zabezpečí, že nožnice budú ticho pracovať.

Kadernícke efilačné nožnice

Žiadny kadernícky salón alebo profesionálny kaderník sa nezaobíde bez efilačných nožníc. Sú nevyhnutnou pomôckou pri tvorbe dokonalého účesu. Používajú sa na prestrihávanie, čiže riedenie vlasov a k najrôznejším technikám strihu. V našom sortimente efilačných nožníc nájdete nožnice najlepších svetových značiek, akými sú japonské značky Kasho a Joewell, talianska Kiepe alebo nemecká značka Dovo Solingen.

Ak hľadáte špičkovú kvalitu, tak vám odporúčame efilačné nožnice Kasho KGR-55/T30B od japonskej firmy Kasho. Vyrábajú sa tradičnou metódou kováčov japonských samurajských mečov. Zuby sú tvarované najnovšou technológiou tak, aby sa každý z nich stretol s reznou hranou pod identickým uhlom. Vysoká kvalita materiálu a spracovania spolu s komfortnou ergonómiou vás nenechajú na pochybách, že máte tie najlepšie efilačné nožnice pre profesionálov. Na tieto nožnice ponúka výrobca záruku 5 rokov.

Talianska firma KIEPE vyrába množstvo výrobkov pre kaderníctva, efilačné nožnice nevynímajúc. Z množstva takýchto nožníc vyberáme efilačné nožnice Kiepe, pri týchto efilačných nožniciach odporúčame radu THREE STARS. Japonská oceľ HITACHI 440 z ktorej sú vyrobené je zárukou ich kvality. Kalené sú v ochrannej atmosfére a majú dlhú životnosť ostria. Samozrejmosťou je odnímateľná opierka prsta a ergonomické tvarovanie.

Nožnice na kĺzavé strihy

Ak hľadáte profesionálne kadernícke nožnice na kĺzavé strihy, tak ste na správnom mieste. U nás nájdete profesionálne kadernícke nožnice belgickej firmy Olivia Garden, talianskej Kiepe, nemeckej Dovo a japonských firiem Joewell a Kasho.

Kadernícke nožnice na kĺzavý strih Olivia Garden Silk Cut od belgickej firmy Olivia Garden sú vyrobené z najkvalitnejšej ocele. Vďaka ergonomicky tvarovanej rukoväti sa môžu držať všetkými prstami, a preto práca s nimi je veľmi ľahká. Obe ostria majú honované a brúsené diamantom. Regulovateľný šrób umožňuje vlastné nastavenie chodu nožníc.

V ponuke nožníc na kĺzavý strih zaujmú mnohých kaderníkov profesionálne nožnice Dovo Solingen Elitaire od nemeckej firmy Dovo Solingen vyrobené z originálnej solingenskej ocele. Ich hladké ostrie s konkávnym výbrusom vás presvedčí na ich kúpu. Kvalita materiálu z ktorého sú vyrobené predlžuje ich životnosť a vďaka špeciálnej technológii Micro-Motion znižuje trenie nožníc a tak sa s nimi ľahko a ticho pracuje.

Kadernícke nožnice do ľavej ruky

Nezabúdame ani na početnú skupinu kaderníkov-ľavákov. Vďaka širokej ponuke kaderníckych nožníc pre ľavákov si určite vyberiete. Napríklad nožnice od japonskej prestížnej značky Joewell. Profesionálne kadernícke nožnice pre ľavákov Joewell FX LH 55 sú vyrobené z nerezovej zliatiny a majú ergonomickú rukoväť. Vďaka pravidelným veľkým dieram na prsty a odnímateľnej prstovej opierke sa vám s nimi bude vynikajúco pracovať.

Ak ste ľavák a hľadáte kvalitné efilačné nožnice pre ľavákov odporúčame vám nožnice Dovo Solingen INVERSION - Left. Sú od nemeckej firmy Dovo Solingen a vďaka technológii Mikro-Motion majú veľmi tichý a ľahký chod. Ergonomický tvar držadiel, snímateľná opierka prsta a plastové snímateľné výplne zabezpečia, že sa vás s nimi bude ľahko pracovať.

Veľký výber kvalitných nožníc

Týmto článkom sme vám chceli pomôcť s výberom kaderníckych nožníc. Pri práci kadernícke nožnice udržujte v poriadku a po každom použití ich umyte teplou vodou a utrite mäkkou handričkou. Odvďačia sa vám dlhou životnosťou. Určite vám nemusíme pripomínať, že ostrie takýchto nožníc je veľmi citlivé, takže s nimi nič iné ako vlasy nestrihajte. Vždy ich dobre vyutierajte, zbavte vlasov a nakoniec medzi nože kvapnite olej, ktorý rozotrite niekoľkými strihmi naprázdno. Pri niektorých nožniciach máte priamo v balení aj olej na ich ošetrovanie.

Aj tie najkvalitnejšie nožnice sa časom otupia a poriadne nestrihajú. Potrebujú naostriť alebo opraviť, preto vám u nás ponúkame brúsenie a opravu nožníc. S našimi službami už nebudete musieť chytať paniku, že s vašimi nožnicami niečo nie je v poriadku.