Príjemne hebká môže byť aj Vaša pokožka

Jednou zo základných a prirodzených denných činností  je sprchovanie. Sprcha má pre človeka blahodárne účinky. Či už je horúca na zahriatie v zime , alebo chladnejšia  na osvieženie v lete. Ak sprcha nemá byť len nutnosť, ale aj relax, tak k nej neodmysliteľne patria sprchové gély rôznych vôní.

Sprchové gély

Momentálne je široká škála sprchových gélov, ale ako si vybrať ten správny? Je dobré vedieť, akú pokožku máte, prípadne, čo od toho - ktorého,  sprchovacieho gélu očakávate.  Podľa vône sú to ovocné, ktoré úžasne osviežia a prevoňajú pokožku.  Spevňujúce sprchovacie gély pokožku spevňujú a dodávajú jej stratenú pružnosť.  Krémové sprchové gély dodávajú hydratáciu pokožke, ich výhoda je najmä efekt 2 v 1. Kedy v podstate jedným nanesením krémového sprchového gélu dávate pokožke čistotu zo sprchovacieho gélu a vláčnosť a hydratáciu telového mlieka.  Pokožka zostáva jemná a  príjemná na dotyk. V kritickom čase je to veľká pomoc, najmä pre úsporu času.
Po sprche je nesmierne dôležité pokožku dôkladne vysušiť.  Tým je pripravená na ďalší krok, a tým je nanesenie krému alebo telového mlieka.

Telové mlieka a krémy

Teplá sprcha má úžasnú vlastnosť. Tou je mimo zahriatia tela, relaxu, či boju proti únave a stresu aj fakt, že otvára póry na tele. To je veľmi dobré najmä na vstrebanie telového mlieka, či krému do pokožky. Tým sa zvyšuje efekt, ktorý chceme docieliť. Vďaka tomuto procesu a s pravidelným používaním sa čoskoro dostavia výsledky v podobe bezchybnej pleti – hydratovanej, pružnej, na dotyk jemnej a vláčnej. Ako bonus, bude krásne aj voňať, nie len vyzerať.
Telové mlieka obsahujú výťažky z rastlín, bylín, ovocia, či iné prospešné látky.  Telové mlieko s obsahom materskej kašičky  má na telo blahodárne účinky. Materská kašičky má tonizujúci, proti mikrobiálny účinok. Obsahuje  nenahraditeľné  kyseliny, najmä arginín a biotín, ktorý je potrebný na normálnu tukovú výmenu. Ďalej aminokyseliny a proteíny, ktoré majú tiež priaznivé účinky na telo.
Telové mlieko s obsahom kakaového masla je ideálny na strie – či už na tie, ktoré existujú, ale aj na ich predchádzanie, napríklad v období tehotenstva. Kakaové maslo je označované za najväčší zvlhčovač pokožky. Používa sa na zachovanie jemnosti a vlhkosti pokožky.  Má vysoký obsah vitamínu E, okamžite sa vstrebáva a na pokožke zanecháva film, ktorý má ochrannú funkciu pred vonkajšími vplyvmi.  Kakaové maslo sa odporúča aj na liečbu ekzémov a dermatitídy.
Telové mlieko s obsahom výťažkov z aloe vera má zjemňujúce a ukľudňujúce účinky.  Aloe vera má na pokožku protizápalové, antimykotické, antivírové a antibakteriálne účinky.  Obsahuje vitamín B 2, ktorý pomáva vytvárať zdravú pokožku a vitamín B 6, ktorý má proti starnúci efekt. 


Telové mlieko s jojobovým olejom je vhodný na všetky typy pokožky.  Veľmi dobre sa vstrebáva a nezanecháva pocit mastnoty na pokožke. Jojobový  olej z celkového hľadiska patrí k najcennejším olejom . Má prirodzený ochranný UV filter 3 - 4.Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E, veľa  výživných látok, stopových prvkov a  minerálov. Tieto látky veľmi dobre prenikajú cez kožu až k spodným vrstvám pokožky a tým ju regenerujú aj zvnútra.
Pravidelná a dlhodobá starostlivosť o pokožku, používanie telových mliek a krémov pokožku krásne zjemní, prevonia a dodá pocit vláčnosti a hydratácie.