Poznáte ideálne obočie pre Vás?

Obočiu venujeme relatívne dostatok pozornosti. Väčšinou však len vtedy, ak je potrebné ho pinzetou vytrhať a upraviť do požadovaného tvaru a dokonalosti. Nie každý tvar a typ obočia je vhodný k určitej konkrétnej tvári. Mali by ste preto zvážiť, či netreba s obočím niečo „vymyslieť“, aby bolo krajšie a Vy ste vyzerali ešte lepšie, ako doteraz. Za ten čas, čo sa móda určitým spôsobom vyvíjala, spoznali sme rôzne druhy obočia, ktoré sú viac či menej vhodné k jednotlivým krivkám tváre. Povedzme si teda konkrétne typy a tvár, ku ktorým sa toto obočie hodí.

Oblúkové obočie

Charakteristický pre toto obočie je oblúk, ktorý sa tiahne od začiatku až po jeho koniec. Keďže má logicky oblý tvar, dokáže zjemniť inak veľmi výrazné hranaté črty tváre.

Zaoblené obočie

Takéto obočie by sme mohli charakterizovať ako obočie s krivkou. Má oblúk a na jeho konci sa nachádza spomenutá krivka, akýsi nadvihnutý koniec, ktorý vyvažuje všetky krivky.

Ostré obočie

Akýsi uhol či strieška, je charakteristický práve pre ostré obočie. Čím ostrejší je tento uhol, tým viac má obočie tendenciu zužovať Vašu tvár.

Rovné obočie

Takéto obočie nemá zakrivenie. Výborne sa hodí najmä pre tváre, ktoré majú oči ďalej od seba a treba tieto nezrovnalosti určitým spôsobom „vyrovnať“.

Okrúhla tvárička

Najlepšie obočie pre túto tvár je obočie ostré, teda s veľmi vysokou strieškou. Tento typ obočia dokáže zúžiť tvár. Môžete taktiež uvažovať aj o kratších koncoch obočia, ktoré vytvoria dojem užšieho vzhľadu tváre. Úplne najhorším riešením, čo sa obočia týka pri okrúhlej tvári, je jednoliaty oblúk nad očami, ktorý dokáže tvár len rozšíriť. Rovné obočie môžeme taktiež hodnotiť ako nevhodné.

Dlhá tvárička

Ak máte dlhú tvár, ktorá je pomerne úzka, potrebujete ju rozšíriť. Najlepším riešením je práve rovné obočie, ktoré ju dokáže opticky rozšíriť na nepoznanie. Naopak absolútne najhorším typom obočia pre takúto tvár je obočie so strieškou, ktorým ešte viac dáte najavo svoju úzku tváričku a upozorníte tak na tento Váš akýsi „nedostatok“.

Hranatá tvárička

Ideálnym obočím pre takýto typ tváre je obočie, ktoré má výraznejší koniec. Znamená to teda, že by malo mať obočie oblúčik alebo striešku, ktoré pritiahnu pozornosť Vášho okolia a tak výrazné hranaté črty Vašej tváre nebudú stredobodom pozornosti.

Čo sa týka najhoršieho obočia, ktoré si môžete vytvarovať na Vašej tvári, tak je to práve obočie bez tvaru, teda rovné obočie. Týmto rovným obočím ešte viac upozorníte na Vašu hranatú tvár.

Srdcová tvárička

Na srdcovej tvári si všimnete predovšetkým úzku bradu, ktorá zvykne mať aj hranatejší tvar. Treba ju však zjemniť a to napríklad oblúkovým obočím alebo obočím so strieškou. Najhorším obočím je opäť obočie rovné bez akéhokoľvek tvaru.

Oválna tvárička

Azda všetky druhy obočia môžete na oválnej tvári nosiť. Určite však podporte Vašu prirodzenosť a nie umelé obočia, ktoré budú na seba zbytočne pútať pozornosť.