Kulmy na vlasy: vyberáme a porovnávame 3 najlepšie kulmy

Mať krásne vlnité a kučeravé vlasy by chceli mať občas mnohé ženy, hlavne tie, ktoré majú od prírody rovné vlasy. Veľkou výhodou je, že už nemusia vlasy prácne natáčať na natáčky a čakať na kučery celú noc až do rána. Na pomoc totiž prichádzajú kulmy na vlasy, ktoré to zvládnu prakticky okamžite. Urobia z vlasov krásny účes v rekordnom čase, s dlhotrvajúcim účinkom.

Kulmy na vlasy sú na trhu už niekoľko desiatok rokov. Tie dnešné však nemajú s ich predchodkyňami takmer nič spoločné. Ihneď sa ohrejú, ich používanie je jednoduché aj veľmi bezpečné. Vďaka rôznym nadstavcom a veľkostiam kulmy si môžete vytvarovať akýkoľvek účes, či už máte krátke alebo dlhé vlasy. A čo je najdôležitejšie, súčasné kulmy na vlasy neničia vlasy ako kedysi, vďaka špeciálnym vrstvám na povrchu. Lenže, ktorá kulma na vlasy je tá najlepšia a ako si vybrať? Urobili sme to za vás a porovnali sme štyri najlepšie kulmy z našej ponuky. Predtým, ako ich porovnáme ponúkame niekoľko základných tipov, ako kulmy na vlasy vyberať.

Typ kulmy na vlasy

Pred výberom si musíte ujasniť, aký typ hľadáte. Sú klasické, kónické, trojkulmy a rotačné kulmy. Klasické kulmy na vlasy majú kliešťový úchyt a manipulácia s nimi je jednoduchá. Ich nevýhodou je menej prirodzený tvar vĺn. Vďaka nim sú vlny pravidelné a po celej dĺžke rovnaké. Kónické kulmy na vlasy majú zužujúci tvar, bývajú väčšinou bez úchytu, ale aj s úchytom. Kónické kulmy bez úchytu vyžadujú na začiatku zručnosť a aby ste sa nepopálili niektoré majú v balení aj ochrannú rukavicu. Pomocou nich vytvoríte prirodzenejšie vlny. Trojkulmy vyčaria z vašich vlasov sexy účes na každú príležitosť. Manipulácia s nimi je veľmi jednoduchá. Rotačné kulmy sú jednoduché na ovládanie a pomocou jedného gombíka rýchlo vytvoríte krásne vlny.

Povrch kulmy na vlasy

Povrch kulmy na vlasy, čiže materiál, z ktorého je hlavica vyrobená je veľmi dôležitý pre zdravie vašich vlasov. Poznáme 4 základné povrchy kuliem: nehrdzavejúca oceľ, keramika, turmalín, titán a potom kombinácia týchto materiálov. Nehrdzavejúca oceľ nie je k vlasom príliš šetrná. Keramika je k vlasom šetrnejšia, veľmi rýchlo sa zahrieva, hladko kĺže po vlasoch a je vhodná pre všetky typy vlasov.

Turmalín dosahuje profesionálne výsledky aj pri nižších teplotách, a je vhodný pre krepové vlasy a eliminuje problémy so statickou elektrikou. Je výborný pre jemné vlasy. Titánový povrch je najľahší, rýchlo sa zahrieva a dosahuje najvyššie teploty. Ďalej je vysoko účinný a nakulmuje rýchlo aj husté a nepoddajné vlasy. Znižuje prejavy statickej elektriny a je vhodný aj na profesionálne použitie v kaderníckom salóne.

Veľkosť (priemer) kulmy na vlasy

V neposlednom rade je potrebné vedieť, aké veľké vlny chcete pomocou kulmy mať a podľa toho vyberať jej priemer. Kulma s menším priemerom je vhodná pre krátke vlasy alebo na vytvorenie drobnejších kučier na dlhých vlasoch. Kulma s väčším priemerom je vhodná pre dlhšie vlasy a pri krátkych vlasoch zase vytvorí veľký objem.

1. ERMILA Spiral Curler IONIC 4436

Ak chcete krásne, rovnomerné a špirálovité kučery za krátky čas, máme v ponuke špirálovitú kulmu na vlasy ERMILA Spiral Curler IONIC 4436. SIONIC funkciou poskytuje vlasom 3 - násobnú ochranu pri kulmovaní aj vďaka IONIC technológii, keramickému povrchu s turmalínovou úpravou a Nano - Silver technológii. Kulma má LCD displej, vďaka ktorému viete na akú teplotu je kulma nahriata. Rýchlo sa nahrieva na pracovnú teplotu 100 °C - 200 °C. Dobre sa s ňou pracuje vďaka izolovanej špičke, za ktorú sa ľahko dá chytiť. Má otočný kábel o 360° a dlhý až 2,7 metra. Na vychladnutie kulmy je k dispozícii integrovaný stojanček. Výrobca nezabudol na bezpečnosť a kulma sa automaticky vypne po 70 minútach.

2. Cera Spinwand - profesionálna rotačná kulma na vlasy

Ideálnou voľbou pre tie z vás, ktoré neradi dlho trávite čas pri vytváraní účesu je Cera Spinwand, profesionálna samonavinovacia kónická kulma. Pomocou jedného gombíka spravíte úžasné špirálovité lokne podľa vašich predstáv bez toho, aby ste museli prácne točiť kulmou. Jednoducho sa ovláda. Jedno tlačidlo je na rotáciu vľavo a druhé tlačidlo na rotáciu vpravo. Vďaka samonatáčaniu prameňov na kulmu vám práca pôjde od ruky. Povrch kulmy je vyrobený z keramiky. Tiež má digitálny displej a nastavenie teploty 100 °C - 220 °C. Rýchlo sa nahreje na pracovnú teplotu už za 15 sekúnd. Pre jednoduchú prácu s ňou má tiež studenú špičku na uchytenie druhou rukou a 3 metrový kábel s otočnou koncovkou. Túto kónickú kulmu si môžete vybrať z dvoch veľkostí podľa želaných vĺn a to veľkosť 13 - 29 mm alebo 19 - 32 mm. Rotačná kulma na vlasy Cera Spinwand je vhodná aj ako skvelý pomocník do kaderníctiev.

3. Ermila Conissima - kónická kulma na vlasy

Profesionálna kónická kulma na vlasyErmila Conissimamá titánový povrch pre vynikajúci stylingový účinok. Titánový povrch sa rýchlo nahreje a je vysoko účinný vďaka čomu rýchlo nakulmuje aj nepoddajné i husté vlasy. Je šetrný k vlasom, zvyšuje ich lesk a zároveň redukuje účinok statickej elektriny. Na kulme sa ľahko nastavuje teplota a jej kontrolu môžete sledovať na LCD displeji. Teplota sa dá regulovať od 80 °C do 210 °C. Aby sa vám s ňou dobre pracovalo, má príjemný a mäkký povrch rúčky a bezpečnú izolovanú špičku. Otočný kábel je samozrejmosťou a v balení k nej dostanete aj termorukavicu, aby ste sa predsa len nepopálili.

Je na vás, ktorú kulmu na vlasy uprednostníte. Týmto článkom sme vám chceli dať návod, ako si kvalitnú kulmu na vlasy vybrať. Z našej ponuky sme vybrali štyri veľmi zaujímavé kúsky kuliem na vlasy, ktoré sme vám bližšie predstavili. Ak sme vás našim výberom nepresvedčili, tak sa skúste pozrieť aj na iné zaujímavé kulmy na vlasy z našej ponuky.