Kučeravé vlasy – majte ich pod kontrolou!

Kučeravú hrivu by chcela mať skoro každá žena s rovnými vlasmi a to možno povedať aj naopak. Kučierky na vlasoch však môžu pôsobiť fádne a nie tak, ako by mohli vyzerať pri správnej starostlivosti o ne. Nasledujúce tipy Vám však pomôžu k tomu, aby kučery zaujali a rozžiarili Váš účes.

Používajte kondicionér

O kondiconéri sme si už niečo napísali, pre kučeravé vlasy však platí, že kondicionér je často jediná záchrana k tomu, aby boli jemnejšie a poddajnejšie k vytvarovaniu účesu či celkovej manipulácií s nimi. Minimálne raz mesačne by ste ich mali týmto prípravkom ošetriť. Vyhýbajte sa tiež častému umývaniu Vašich vlasov vodou, ktorá im škodí. Ak ich už umývate, čo by ste mali maximálne 2 razy do týždňa, používajte len šampóny a prípravky, ktoré neobsahujú množstvo chemikálií. Uvažujte aj nad používaním gélu, laku na vlasy či tužidlom. Kučeravé vlasy dokážu poškodzovať, preto by ste mali skôr voliť účes bez ich používania.

Fén nie je pre Vás

Tak, ako pri ostatných typoch vlasov, ani pri kučeravých by ste nemali vsádzať na fénovanie vlasov, ktoré Vám ich vysuší za kratšiu dobu. Zabudnite tiež na sušenie uterákom. Stačí, ak by ste ho len jemne priložili k vlasom aby mohol nasať vlhkosť. Vlasy je lepšie nechať prirodzene vyschnúť, preto si vyberajte na ich umytie dostatok času, aby ste sa vyhli použitiu fénu. Postupne vysychajúce vlasy sa dajú dobre upravovať, trebárs aj prstami. Môžete si tak upraviť vlnky, ktoré sa príliš nevlnia alebo inak mierne zasiahnuť do ich tvaru.

Hydratácia – vyživujte svoje kučery

Častým problémom týchto vlasov je predovšetkým ich štiepenie, ktorému môžete zabrániť hydratovaním vlasov a používaním prípravkov, ktoré obsahujú predovšetkým olivový či kokosový olej. Tieto oleje nájdete aj v mnohých šampónoch, či kúpite ich v špeciálnych olejoch a vlasových sérach určených na regeneráciu Vašej koruny krásy. Tiež môžete využiť aj masky na vlasy, ktoré sú bohaté na viaceré látky prosperujúce výzoru samotných kučier. Nezabúdajte tiež na účinky aloe vera alebo extraktu zo žihľavy, ktorej účinky poznali už v minulosti. Ak spomíname hydratáciu, tak počas leta ju tieto vlasy potrebujú ešte viac. Môžete používať špeciálne spreje, ktoré sú určené na hydratovanie suchých vlasov a taktiež ako ochrana pred činnosťou soli v mori či chemikálií v bazénoch.

Na záver treba povedať, že kučeravé vlasy sú veľmi pekné na každej žene, aj keď by ste sa mali naučiť, ako sa o ne starať. Mnoho žien rieši dilemu s kučeravými vlasmi použitím žehličky na vlasy a dosiahnutím ich rovnosti, nie kučeravosti. Samotné žehličky sú pre každé vlasy nebezpečné, keďže ovplyvňujú ich štruktúru a zasahujú do nej. Kučeravé vlasy stačí mať bez copu či bez špeciálneho účesu, ktorého príprava by Vám zaberala množstvo času. Nepokladajte tak kučery ako za nešťastie, ale oslňte Vaše okolie ich nádherným vzhľadom!