Ktoré prípravky na vysnený účes?

Hovorí sa, že vlasy sú korunou krásy každej ženy, a tak by to aj malo byť. Ženy by mali dbať o svoje vlasy. V dnešnej dobe, ktorá ponúka množstvo produktov na regeneráciu, ošetrenie, ale aj na krásu vlasov je to tak jednoduché! 

Základom sú zdravé a krásne vlasy. Tie musia byť lesklé, nelámavé, nekrepové, bez rozštiepených končekov. Vlasovú kozmetiku musí používať každá žena individuálne, podľa svojho typu vlasov. Podľa farby, mastenia, dĺžky vlasov no aj podľa hrúbky vlasu. 

 

Aké sú vlasy podľa farieb?

Je všeobecne známe, že ženy so svetlými vlasmi majú vlasy jemné, bez objemu, i keď počtom ich majú najviac. Ich vlasy bývajú náchylnejšie na ničenie. Tmavé vlasy sú akýmsi stredom v počte vlasom, avšak pigmentom sú najsilnejšie, vďaka čomu je farba najlesklejšia a najstálejšia. Ryšavé vlasy sú najpevnejšie, farbou asi najpútavejšie. V minulosti neboli ryšavé vlasy uznávané, avšak dnes má tento odtieň u žien stúpajúcu tendenciu. Od medených, cez ryšavé, až po mahagónové. Typ vlasov si nevyberáme, ale dostaneme ho do vienka pri narodení, a je na nás, ako sa o vlasy budeme starať. Od starostlivosti záleží výsledný efekt. Medzi základnú starostlivosť o vlasy patrí vhodný šampón a kondicionér, či balzam. Ten si volíme podľa toho, aké vlasy chceme mať, napr.
vlasy s objemom, pre hladké vlasy. Alebo aké vlasy máme - suché vlasy, mastné vlasy, normálne či krepové vlasy. Obzvlášť účinné sú masky na vlasy, ktoré dodávajú vlasom potrebné vitamíny a živiny. Je dôležité si pravidelne dávať masky a zábaly na vlasy. Nielenže to má blahodárne účinky na vlasy čo sa týka výzoru, ale zlepší sa aj kvalita vlasov. Pre vlasy suché a poškodené sú zvlášť účinné najmä 
regeneračné produkty – kúry, masky, toniká, balzamy. Fungujú na princípe hĺbkového ošetrenia vlasu, čiže nie len na povrchu. 

Úprava vlasov

Čo sa týka vonkajšej krásy, sú to už spomínané farby na vlasy. Najvhodnejšie je si farbiť vlasy farbou podobnou svojej pôvodnej. Predídete tým neželaným efektom. Dôležitá je pravidelnosť farbenia, čo zaručí celistvosť a komplexnosť konečného výsledku. Na finálnu úpravu vlasov je dnes v ponuke široká škála produktov - podľa dĺžky vlasov či od konečného efektu vlasov. Dámy s jemnými vlasmi by mali používať pred vysušením tužidlo. Aplikuje sa do vlhkých vlasov a tie sa následne vyfúkajú cez kefu, tento proces zabezpečí objem vlasov. Dámy s dlhšími vlasmi preferujú najmä laky na vlasy. Lak vlas spevní, tým pádom je tvárnejší a drží požadovaný tvar. Gély a vosky zvyknú používať najmä muži, ktorí majú krátke vlasy. Úprava je efektná, rýchla a dlho trvajúca. 

Účes podľa typu tváre 

Ak majú byť vlasy korunou krásy, tak je dôležitý účes. Ten záleží už od spomínanej kvality vlasov, ale aj od typu tváre. Oválnej tvári pristanú účesy akejkoľvek dĺžky, avšak dôležité je vyvarovať sa ofinám a účesom s priveľmi sčesanými vlasmi. Ideálne účesy pre guľatú tvár sú dlhšie s prestrihanými vrchnými partiami. Nevhodné sú kučery, ktoré spôsobia plnosť tváre. Pre podlhovastú tvár sú najvhodnejšie objemové účesy, naopak nevhodné sú rovné, ktoré ešte viac opticky predĺžia tvár. Pre štvorcovú tvár platí pravidlo, pár vĺn popri tvári, zjemnia črty tváre. Nevhodné sú rovné účesy, tvár pôsobí prísne. Dámy so srdiečkovou tvárou by mali získať objem najmä v nižšej časti tváre. A pri trojuholníkovej tvári sú vhodné najmä účesy, ktoré sú bohaté pri spánkoch. Nevhodné sú dlhé a husté vlasy.
Aj účesy podliehajú módnym trendom, avšak dôležité je zostať sám sebou a verný svojmu vkusu. Cítiť sa dobre a pohodlne so svojim účesom.