Ako učesať riedke vlasy?

Redšie vlasy sú často strašiakom, pred ktorým máme veľký rešpekt. Aspoň čo sa týka ich úpravy do nami vysnenej podoby. Okrem toho, že rednúce vlasy ovplyvňuje genetika, môže za to aj zlá strava a nedostatok potrebných látok pre ich zdravý rast. Bez ohľadu na to si však dnes povieme, ako si poradiť aj s takouto korunou krásy a ako vyzerať dobre aj s riedkymi vlasmi.

Väčšina žien rieši problém s riedkymi vlasmi tým, že sa dajú ostrihať čo najkratšie, respektíve si nenechajú narásť príliš dlhé vlasy. Je to z toho dôvodu, že na kratších vlasoch vedia vykonať styling oveľa efektívnejšie, ako je tomu pri dlhých vlasoch. Tie totiž neumožňujú objem a vlasy na hlave vyzerajú, ako keby sú spľasnuté. Netreba to vždy riešiť len zostrihom, ale môžu Vám napomôcť aj nasledovné tipy:

Umývajte si vlasy!

Znie to možno absurdne, ale je to tak. Všetko s mierou, ale pri riedkych vlasoch možno o niečo častejšie. Dôvodom je mastnota, ktorú na vlasoch máme a ktorá sa umývaním odstráni. Mastné vlasy nedokážu vytvoriť objem, ale skôr „padajú“ a nedržia. Taktiež by ste si nemali vlasy česať príliš často, pretože maz, ktorý sa nachádza pri korienkoch, roznášate po celej dĺžke. Vzniká potom ten istý efekt.

Cestička je tiež cestou!

Cestičku vo vlasoch určite poznáte, avšak pri riedkych vlasoch je ešte viac potrebná. Prečo? V prípade, že by ste ju striedali a nebude cestička stále tá istá, vlasy sa budú logicky prehadzovať stále na inú stranu. Tým vytvoríte menší objem, ale aj pružnosť samotných vlasov. Cestička na stranu predstavuje najlepší možný spôsob, pretože sa vlasy nesymetricky rozdelia. Aj keď ich na jednej strane bude málo, na tej druhej dokážu vytvoriť pekný objem.

Použite fén!

Často sme spomínali objem vlasov. Ten môžete dosiahnuť aj s použitím fénu na vlasy, ale s mierou. Fén vlasom škodí, v tomto prípade však pomôže vytvoriť prirodzený objem. Pri fénovaní si môžete pomôcť aj s kefou na vlasy či hrebeňom, ktoré Vám ich pomôžu pozdvihnúť.

Vlny, vlnky

Vlny rozhodne napomôžu riedkym vlasom, pretože im dodajú nový tvar a celkovo nový vzhľad. Treba zvážiť použitie kulmy na vlasy, ktorá ich dokáže poškodiť. Alternatívou môžu byť papiloty či nátačky, ktoré sú oveľa prirodzenejšie. Hodia sa na kratšie, ale aj dlhšie vlasy.

Ofina Vás zachráni!

Predná strana účesu Vás môže zachrániť, či už je ostatok Vašej korunky krásy dokonalý alebo nie. Ofina nie je pre každú ženu, ale pre ženu s riedkymi vlasmi by mala byť viac samozrejmosťou, ako možnosťou na výber. Platí pravidlo, že človek sa na Vás pozerá väčšinou tvárou v tvár a tým, že bude ofina dokonalá, ostatné vlasy to zatieni.

Riedky vlasy nie sú takou pohromou, ako by sa mohlo zdať. Určite s nimi nevytvoríte všetky účesy, ktoré sa Vám páčia, ale tiež nebudú pôsobiť fádne a nevýrazne.