Ako sa zbaviť lupín raz a navždy?

Pokožka sa obnovuje každému človeku, ide o úplne prirodzený a neustály proces. Bežne sú tieto šupinky takmer neviditeľné. Avšak nadmerné olupovanie vrchnej vrstvy kožných buniek na pokožke hlavy, ktoré sa môžu dokonca aj zhlukovať, nazývame lupiny. Lupiny sa môžu vyskytovať u ľudí s mastnejšou pokožkou alebo naopak s veľmi suchou. Lupiny trápia veľmi veľa ľudí a znamenajú estetický problém, ba dokonca v niektorých prípadoch problém zdravotný. A ako sa zbaviť lupín?

Príčiny vzniku lupín

Aby ste mohli účinne bojovať proti lupinám, treba poznať príčiny ich vzniku. Pri veľkom výskyte lupín kedy nepomáhajú šampóny proti lupinám a pokožka hlavy svrbí alebo je začervenaná, môže ísť o kožnú chorobu, ktorú by mal diagnostikovať lekár. Môže ísť o prejavy psoriázy, atopického ekzému alebo lupienky, či seboroickej dermatitídy. Dermatológ zistí o akú kožnú chorobu ide a nastaví potrebnú liečbu.

Lupiny sa vyskytujú aj pri strese, hormonálnych výkyvoch alebo keď máte alergickú reakciu na kozmetiku, či na niektorý druh šampónu. Niekedy vám môže prekážať dlhšie používanie toho istého šampónu, preto by ste mali pravidelne meniť jeho značku. Pri umývaní vlasov by ste mali pokožku len jemne masírovať a poriadne ju opláchnuť chladnejšou vodou tak, aby vám na vlasoch neostali zvyšku šampónu alebo kondicionéra. Samozrejme sa treba vyvarovať horúcemu fénu. Ak sa už u vás objavia lupiny, tak ihneď zmeňte nielen šampón, ale aj celú vlasovú kozmetiku od kondicionéra až po lak na vlasy, či tužidlo.

Častejšie sa lupiny objavujú v zime, pretože vstupujete z chladu do tepla a tieto náhle teplotné zmeny pokožku vysušujú a zhoršuje to aj používanie pokrývky hlavy. Aj pohyb na slnku bez pokrývky hlavy pokožku vysušuje, preto ju pri pobyte na slnku chráňte pred UV žiarením. Lupiny bývajú aj prejavom nedostatku vitamínov v organizme, preto dbajte na zdravé stravovanie s dostatkom vitamínov a minerálov.

Ak máte dlhé vlasy a sťahujte si ich často do gumičky alebo vrkoča, či v práci nosíte pravidelne niekoľko hodín pokrývku hlavy (čiapku alebo prilbu), tak aj to môže byť faktorom vzniku lupín. Sú to všedné veci, ktoré môžete odstrániť, pretože najúčinnejším spôsobom ako sa zbaviť lupín je dokonalá prevencia.

Ako sa zbaviť lupín pomocou šampónu?

Ak patríte medzi ľudí trpiacich na lupiny, tak určite rozmýšľate ako sa zbaviť lupín raz a navždy. Aby ste dostali lupiny pod kontrolu, je dôležité začať používať kvalitný šampón proti lupinám. Šampóny proti lupinám obsahujú látky, ktoré pokožku hlavy ošetrujú, zabraňujú ďalšej tvorbe lupín a šúpaniu pokožky. Samozrejme majú antiseptické a upokojujúce účinky.

Šampón proti lupinám Matuschka s octopiroxom je účinným prostriedkom ako sa zbaviť lupín. Octopirox je aktívna látka, ktorá pôsobí proti hubám, baktériám a plesniam. Ide najmä o kvasinky Malassezia furfur vyskytujúce sa bežne na povrchu ľudskej kože. Ak sa však premnožia, dochádza k podráždeniu pokožky, a tak vznikajú lupiny, či iné kožné ochorenia. Octopirox účinkuje len po dobu umývania vlasov, preto je nutné šampón nechať pôsobiť niekoľko minút. Na každodenné používanie s okamžitým a efektívnym odstránením lupín skúste vyskúšať šampón proti lupinám [3D] Men.

Obsahuje také účinné látky ako:

  • - keratín
  • - alantoín
  • - pyritión zinku

Keratín je látka, ktorá sa pridáva do produktov k starostlivosti o vlasy, vaše vlasy posilní a zlepší ich štruktúru priamo zvnútra.

Alantoín má výrazné hojivé i regeneračné účinky, pomáha upokojiť svrbenie charakteristické pri lupinách a redukuje začervenanie pokožky.

Pyritión zinku spomaľuje tvorbu kožných buniek, čo znižuje šupinateniu pokožky hlavy. Má antibakteriálne i antimykotické vlastnosti a dokonca zmierňuje príznaky psoriázy. Tento šampón nanášajte na mokré vlasy a jemne ho vmasírujte. Je potrebné ho nechať pôsobiť niekoľko minút, aby aktívne zložky stihli účinkovať.

Šampóny proti lupinám nielen pomáhajú lupiny odstraňovať, ale sú vhodné aj na doliečovanie kožných chorôb, ktoré spôsobujú lupiny a v neposlednom rade pôsobia tiež preventívne aj ako ochrana pred recidívou, pretože zabraňujú ich tvorbe. Alternatívou ako sa zbaviť lupín a zároveň vhodnou prevenciou sú prírodné šampóny obsahujúce výťažky z rozmarínu, šalvie alebo tymiánu, ktoré účinne pôsobia proti mikróbom. Vhodným šampónom je prírodný šampón Milva propolis s propolisovým extraktom. Zabraňuje tvorbe lupín a má výrazný antiseptický, ochranný i upokojujúci účinok. Propolisový extrakt vytvára prirodzenú ochranu pokožky hlavy pred mikroorganizmami.

Vlasové tonikum - účinná zbraň ako sa zbaviť lupín

Ďalším účinným prostriedkom ako sa zbaviť lupín sú toniká proti lupinám. Toniká sa aplikujú po umytí vlasov šampónom. Aplikujte ich do vlhkých vlasov a dôkladne vmasírujte do pokožky hlavy končekmi prstov. Zabezpečíte tak rovnomerné nanesenie tonika. Potom ho už neoplachujte a upravte vlasy do požadovaného účesu.

Z našej bohatej ponuky vám ponúkame napríklad tonikum proti lupinám Broaer treatment. Je určený na suché aj na mastné lupiny. Eliminuje tvorbu lupín vďaka obsahu oleja z čajovníka. Ten má protizápalové aj protibakteriálne účinky a bojuje proti mikroorganizmom, ktoré spôsobujú tvorbu lupín.

Účinným tonikom v boji proti lupinám je tonikum Imperity. Účinné biolátky z morských rastlín garantujú dezinfekčné účinky prostredníctvom regulácie tvorby buniek a potláčajú svrbenie pokožky hlavy.

Obsahuje také prospešné látky ako:

  • - mentol
  • - gáfor
  • - klimbazol

Mentol je chladivá, čistiaca a antiseptická bylina. Gáfor zase upokojujúca bylina, ktorá znižuje zápal. Klimbazol zabraňuje rastu kvasiniek Pityrosporum ovale bez toho, aby zničil flóru zdravej pokožky, čiže likviduje len choré bunky.

Ako sa zbaviť lupín raz a navždy?

Každý kto mal raz lupiny nám dá za pravdu, že ošetrovanie lupín nie je jednoduché. Sú dosť nestále a môžu zmiznúť rýchlo, ešte skôr než si kúpite šampón proti lupinám alebo vás budú trápiť aj niekoľko týždňov. Najlepšie je predchádzať im, ako ich potom neustále liečiť. Vlasy je potrebné umývať pravidelne, hlavne vtedy, keď sa pokožka zvýšene potí. Dôležitým faktorom je aj správna strava s dostatkom zinku, vitamínu B a omega-3 mastných kyselín.

Vyhýbať by ste sa mali hlavne sladkým a mastným jedlám. Strava priamo neovplyvňuje tvorbu lupín, ale pomáha bojovať telu proti plesňovým infekciám. V neposlednom rade, keď vás trápia lupiny zvoľte si správny šampón. Odborníkmi bolo dokázané, že pri používaní šampónu proti lupinám s obsahom pyritónu zinku sa výrazne znížil výskyt lupín a začervenanie i svrbenie pokožky sa tiež zmiernilo.