​Ako na holenie nôh?

Azda každá žena v súčasnosti vykonáva túto „procedúru“ minimálne raz do týždňa. Holenie nôh nie je len výmyslom modernej doby, je to jednoducho trend, kedy sa chcú ženy svojmu okoliu ešte viac páčiť, chcú byť ešte viac sexi a rozhodne sa nechcú hanbiť za čoraz väčšie chĺpky na nohách. Určite sa aj Vám stali už mnohé problémy, ktoré súviseli s použitím žiletky a holením si nôh. Aj preto sme sa rozhodli napísať o holení niečo viac, ako len „Pozor na žiletku, je ostrá!“

Peeling na nohy zaberá

Vynechávate peeling? Potom robíte chybu! Práve peeling je pri holení základ a mali by ste ho použiť ešte predtým, ako sa Vaša žiletka ocitne v tesnej blízkosti nôh. Peeling dokáže zbaviť pokožku odumretých buniek a taktiež napomôže aj k tomu, aby chĺpky nadmerne zarastali či ich korienky sa zapaľovali. Najskôr si teda aplikujte na nohy peeling, opláchnite ich a následne vezmite do rúk žiletku.

S penou a bez peny

Na pene by ste rozhodne šetriť nemali. Aspoň čo sa holenia nôh týka. Pena určená na holenie má skvelé vlastnosti, poskytuje pri holení absolútny komfort a oceníte to ihneď po prvom raze. Nejde ani tak o to, že vďaka pene budú Vaše nohy voňať o niečo intenzívnejšie, ale skôr o to, ako veľmi jednotlivé chĺpky zmäknú. Následne sa Vám bude holiť oveľa jednoduchšie. Pri výbere peny sa nenechajte oklamať jej cenou, ale vždy si prečítajte, na čo konkrétne je určená. Mnohým ženám zrejme najviac bude vyhovovať

Neporežte sa

Holenie nie je žiadnou vedou, avšak aj tu platí pravidlo, že „aj majster tesár sa raz utne“. Vy sa však „utnúť“ nemusíte a dávajte si pri holení vždy pozor. Na kolene alebo na členku môžete rýchlo dôjsť k porezaniu a zrazu je z obvyklého holenia nôh niečo veľmi krvavé a bolestivé. Pokožka by mala byť dostatočne napnutá a v samotných zárezoch by ste nemali príliš „tlačiť na pílu“.

Nohy nemusia spolupracovať

Nohy môžu pri holení štrajkovať. Zarastanie chĺpkov, zapaľovanie korienkov či sčerveňanie oholenej plochy je celkom bežným javom, s ktorýms a stretávame. Nohy nezabudnite dobre opláchnuť, osušiť a používať aj vhodný krém, ktorým ich budete hydratovať a ktorým doplníte chýbajúce živiny. Niektoré ženy taktiež používajú aj prípravky po holení, ktoré rozhodne nie sú na zahodenie a zvyknú obsahovať upokojujúce látky.