5 prešľapov v starostlivosti o pleť

Často máme pocit, že robíme pre našu pleť všetko a ona sa nám aj tak nechce odmeniť svojim krajším vzhľadom. Týchto 5 prešľapov možno robíte aj Vy a práve to môže byť dôvodom, prečo pleť vyzerá tak, ako vyzerá.

Kozmetika podľa veku, nielen zloženia

Mnoho žien si vyberá svoju kozmetiku na pleť podľa zloženia. To je určite vítané, avšak len máloktorá z nich sa pozrie aj na to, pre akú vekovú skupinu je kozmetika určená. Darmo sa budete hnevať, ak nezaberá a pleť je v čoraz horšom stave. Môže mať skvelé zloženie, ale môže byť určená pre výrazne mladšie či výrazne staršie ženy. Tento dôvod je pomerne častý, aj keď si väčšina povie, že sa ich to netýka. Sada produktov, ktorú si obľúbite, by mala byť vhodná pre Váš vek. Samotná kozmetika musí mať všetky potrebné atribúty na to, aby spĺňala Vaše potreby a očakávania, pričom musí byť predovšetkým účinná.

 

Staráte sa o pery?

A ako? Balzam si väčšina z nás dáva na pery len vtedy, keď je už neskoro. Môžu byť popráskané alebo viditeľne v zlom stave. Aj tu platí, že prevencia je najlepší liek. Pri úprave Vašej pleti sa často zameriavate na to, aký make-up použiť či na očnú linku, nie vždy však svojim perám doprajete potrebnú starostlivosť. Okrem kozmetických prípravkov sa odporúča na pery aj med či prekrvenie pomocou zubnej kefky, čo môžete aj v rámci ústnej hygieny. Neodmysliteľnou súčasťou je používanie balzamu, ktorý pery zanechá hebké a bude ich udržovať zdravé.

Čím si čistíte pleť?

Znie to možno banálne, ale skúste si odpovedať. Pleťová voda? Pleťové mlieko? A nie je to úplne jedno? Nie je. Pleťová voda skvele vyčistí pleť, ale len na povrchu. Nejde do hĺbky a pokožka tak zostáva „znečistená“ aj naďalej. Pleťová voda nedokáže zbaviť pleť všetkých stôp make-upu, pričom nie je vhodná ani na oblasť očí.

Píling. A kedy ho treba používať?

Určite nie často. Príliš často. Skôr menej. Všetko závisí na Vašej pokožke, pretože na ňu píling aplikujete. V prípade, že je Vaša pokožka suchá a citlivá, nemali by ste píling používať viac ako raz do týždňa. Ostatné razy by ju mohli absolútne zdevastovať, čo by sa prejavilo aj na jej kráse. Pleť mastná, respektíve normálna znesie píling aj dva razy do týždňa. Neustále však platí obľúbená veta: „menej je niekedy viac.“ Dôležitá je predovšetkým aplikácia pílingu, ktorú nezvláda väčšina žien. Masírujte radšej jemne a kratšie, aby pleť bola dokonale vyčistená a hydratovaná.

Čistá voda

Po odmaľovaní večer a aplikácií čistiaceho tonika sa väčšina žien vrhá do postele. Avšak naša pleť by potrebovala ešte mierne hydratovať pomocou obyčajnej vody z kohútika. Pleť sa Vám odvďačí menším počtom vyrážok a celkovou čistotou.