Toto Vám pri starostlivosti o vlasy nepomôže!

Ľudia sa o svoje vlasy starali odpradávna, pričom na to využívali aktuálne dostupné metódy, techniky a prípadne produkty, ktoré boli k zakúpeniu na vtedajšom trhu. Určite však neboli tak špecializované, ako dnes a niektoré z používaných metód sú už dnes absolútne neúčinné, či vlasy vyslovene poškodzujú. Výsledkom teda nie je ich predpokladaný účinok v podobe lesku, hebkosti, krajšieho farebného odtieňa či menšej lámavosti, ale skôr všetky opačné vlastnosti. Ak sa chcete o svoje vlasy starať skutočne rozumne, vyhnite sa nasledujúcim chybám a mýtom.

Chcete dlhšie vlasy? Strihajte ich častejšie!

Je to jeden z najväčších mýtov, ktoré kolujú medzi ženami. A práve kvôli nemu mnoho žien práve teraz nemá ideálnu dĺžku svojich vlasov, ale kratšiu, ako by chceli. Poznáte optický klam? Nie? Potom toto je ukážkový príklad. Faktom je, že častejšie strihané vlasy sú pevnejšie a na pohľad vyzerajú oveľa lepšie a zdravšie. Ich objem sa uchováva a často to vzbudzuje dojem, že rýchlejšie rastú. Povedzme si však úprimne – všimnete si dlhšie vlasy na žene, ktorá ich mala predtým dlhé niekoľko centimetrov alebo na žene, ktorá ich mala dlhé až po pás?

Rôznymi prípravkami sa zbavíte rozštiepených končekov

Tento mýtus sa zakladá na tom, že prípravky na vlasy sú schopné zachrániť rozštiepené končeky a dať ich do „normálneho“ stavu. Je to však omyl, ktorému netreba veriť. V zásade všetky prípravky, ktoré sú aj v našej ponuke, dokážu samotnému rozštiepeniu predchádzať. Deje sa tak práve ich zložením, ktoré dodáva vlasom a vlasovej štruktúre potrebné látky pre jej posilnenie a výživu. V budúcnosti sa tak vlasy nebudú štiepiť a končeky zostanú krásne. Jediným riešením, ako odstrániť už existujúce rozštiepené končeky tak naďalej zostáva len ich odstrihnutie.

Šedivé vlasy ubudnú vďaka ich prvotnému vytrhaniu

Raz jednoducho šediny dostane každý a je len na Vás, ako sa s tým vysporiadate. Áno, môžete používať farby na vlasy a rôzne iné prípravky, v zásade však šedivé vlasy postupne začnú vyrastať. Tým, že ich na začiatku všetky odstránite neznamená to, že oddialite ich neskorší rast alebo úplne zamedzíte ich rastu. Je to nezmysel.

Lupín sa zbavíte drdolom

Áno, opticky je to možné. Reálne však iba lupiny schováte do „neznáma“. Začnite skôr využívať špeciálne šampóny a prípravky, ktoré Vás zbavia lupín. Drdol môžete nosiť aj naďalej, avšak nič Vám v boji proti lupinám nepomôže.

Krajšie vlasy len pomocou intenzívneho využitia kefy

Kefa na vlasy je skvelý nástroj, ktorým môžete dosiahnuť krásny účes. Netreba to však preháňať s intenzitou jej používania. Vo všeobecnosti už po niekoľkých ťahoch s kefou strácajú Vaše vlasy jemný ochranný film, ktorý je na nich. Ich povrch je teda slabší a dokonca môžete ňou dráždiť aj pokožku. Vlasy sa často lepšie cítia, ak by ste ich nechali len voľné bez používania kefy či gumičky. Jednoducho ich nechajte odpočinúť a budú krajšie.