​Tieto omyly pri žehlení už neopakujte!

Rovné vlasy vyzerajú skvele za každých okolností. Nie každá žena si však môže dopriať takýto „luxus“ a mnohé sa musia snažiť o to, aby ich vlasy nemali rôzne kučierky a boli dokonale upravené. Vyžehlené vlasy rozhodne majú svoje čaro, avšak pri úpravách so žehličkou si dajte pozor na ich prípadné zničenie.

Nevhodná žehlička

Pre žehlenie je nevyhnutná kvalitná žehlička. Tá by mala byť určená pre Váš typ vlasov a taktiež by ste si mali dávať pozor na použité materiály. Tak napríklad titán je určený vlasom, ktoré sú viac vlnité a teda sú nepoddajnejšie. Naopak keramiku využijete pri vlasoch viac rovných a jemných. Dbajte predovšetkým na to, aby ste si žehličkou vlasy ešte viac nezničili, ale aby ste si ich upravili podľa Vami zvolenej predstavy. Staršie žehličky taktiež nebudú dosahovať taký výkon, ako žehličky nové.

Bez ochrany

Aby ste si mohli upravovať vlasy aj so žehličkou, je nutné ich vopred dostatočne ochrániť a pripraviť ich na to. Príliš vysoká teplota dokáže neošetrené vlasy absolútne poškodiť. Na začiatok by ste mali vlasy ošetriť ochranným produktom – sprejom, ktorý ich na žehlenie pripraví. Vlasy si po nasprejovaní mierne prehrabnete a hneď po tom, ako sa sprej do vlasov vstrebe, môžete začať žehliť. Takýto proces je oveľa zdravší a taktiež býva aj samotný výsledok o niečo lepší.

Pripravte ich už vopred

Ani vyššie spomenutý sprej nedokáže nahradiť kvalitnú a pravidelnú starostlivosť o Vaše vlasy. Preto ak sa plánujete v budúcnosti žehliť, určite používajte na to vhodné šampóny a kondicionéry už teraz. Takéto prípravky by mali obsahovať častice, ktoré vlasy narovnávajú a pôsobia na ne veľmi pozitívne. Výsledok aj v tomto prípade bude o niečo lepší a opäť budú vlasy o niečo zdravšie.

Akú teplotu zvoliť?

Pri žehlení si musíte na žehličke navoliť vhodnú teplotu. Tie najvyššie teploty dokážu vlasy úplne poškodiť, najmä ak neviete so žehličkou dostatočne narábať. Naopak veľmi nízke teploty nedokážu sprostredkovať taký výsledok a preto ich na míle zvykneme obchádzať. Platí pravidlo, že je vždy lepšie urobiť jeden precízny pohyb s vyššou teplotou, ako by ste mali prechádzať ten istý prameň niekoľkokrát s veľmi nízkou teplotou.

Neopakujte sa stále

Pri žehlení vlasov si dajte záležať na tom, aby ste ich prechádzali len raz. Znamená to teda, že by ste mala byť dostatočne precízna a vlasy si žehliť rozumne a pomaly. Záleží taktiež na intenzite a na spomenutej rýchlosti, či bude výsledný efekt taký, aký si želáte.