Poznáte tajomstvá krásnej pleti?

Snažíte sa o dokonalú pleť? Ak chcete vyzerať absolútne perfektne, rozhodne treba dbať aj o starostlivosť Vašej pleti. Vyrážky, rôzne fliačky či jazvy pútajú na seba až príliš veľa pozornosti. Každá žena by ich chcela mať na svojej pleti azda čo najmenej, aj preto sa objavujú neustále nové štúdie o tom, čo pomáha v boji proti týmto nedokonalostiam.

Poznáte silu oleja?

Olej väčšina žien pozná veľmi negatívne, respektíve ich mienka o oleji je väčšinou spojená s priberaním na váhe. Ak je však reč o oleji na pleť, tu by sme mali venovať pozornosť jeho pozitívnym účinkom. Zabudnite na to, že sa z oleja priberá a že je nevhodný do prípravy jedál. Mastná pokožka je pre mnohé z nás signálom tvorby pórov a vyrážok, ktoré sú potom veľmi nepríjemné a ktoré sa snažíme všetkými dostupnými prostriedkami z pleti odstrániť. Vyslovene sa zvykneme vyhýbať všetkému, čo dokáže spôsobiť mastnotu na našej pleti a tým máme pocit, že sme dokonale zabránili vzniku pórov. Olej má však aj pozitívne vlastnosti a jeho občasným používaním dokážete zabrániť lepšie vzniku pórov, ako spomenutým vyhýbaním sa všetkému mastnému. Musíte sa však naučiť regulovať jeho tvorbu, čo je základný kameň úspechu pre krásnu pleť.

Na to, aby pokožka nevytvárala automaticky tieto póry tak viditeľne a v takom veľkom množstve, musí byť v neustálom pokoji. Vyhýbať by ste sa mali prípravkom, ktoré obsahujú alkohol, nemali by ste ju zbytočne vysušovať a taktiež dráždiť, napríklad aj potravinami, ktoré konzumujete. Použitím oleja dokáže póry určitým spôsobom upokojiť a tak sa nebudú chcieť nadmerne mastiť.

Pokožka sa dokáže zahojiť sama

Väčšina z nás pri akomkoľvek probléme s pokožkou bojuje dostupnými kozmetickými produktmi o to, aby sa čo najskôr zahojila alebo aby sa čo najskôr obnovila jej krása. Vždy si to však vyžaduje najmä čas. Okrem dostatku času sú to aj vhodné podmienky, ktoré musíte vytvoriť pokožke pre regeneráciu a obnovu jej krásy. Takéto podmienky vytvárate konzumovaním vhodnej stravy, dostatočnou hygienou, absenciou rôznych škriabaní sa a odlupovaní. Čím citlivejšie sa k nej správate, tým je to pre jej regeneráciu lepšie.

Snažte sa menej

Znie to možno zvláštne, ale nadmerná snaha pokožke škodí. Jednotlivé prípravky pre jej krásu používajte s rozumom a s dostatočným časovým odstupom, aby nepôsobili všetky naraz. Každý jeden prípravok obsahuje relatívne veľké množstvo látok, ktoré majú vysokú koncentráciu a v spojení s niektorými ďalšími dokážu pokožke len uškodiť a nie pomôcť. Ak nebudete k pleti dostatočne citlivá a budete používať len tie najsilnejšie prípravky pre vyriešenie Vášho aktuálneho problému a nedostatku, môžete docieliť práve opačný efekt – pleť bude ešte v horšej kvalite, ako predtým a regenerácia bude trvať niekoľkonásobne dlhšie.