Pot na tvári – ako ovplyvňuje našu pleť?

Počas leta dostáva naša pokožka poriadne zabrať. Svieti na ňu intenzívne slnečné svetlo, z ktorého sa často potí a vytvára si sama póry pre udržanie pružnosti. Potí sa nielen naša tvár, ale aj podpazušie či chrbát. Nepríjemné? Veľmi! Trpí aj náš celkový výzor, ktorý je celý akýsi upachtený. Make-up, ktorý pôvodne držal pevne na tvári je práve teraz už roztečený a tvár sa začína lesknúť viac, ako by sme chceli. Aké by sme mali poznať zásady, aby pot nespôsoboval až takéto škody?

Pot nie je len nepriateľ

Pot je prirodzená reakcia organizmu na horúčavu či teplo, ktoré už telo nezvláda a potrebuje sa ochladiť. Telo vyplavuje týmto spôsobom tekutiny, ktoré nám pomôžu k lepšiemu a rýchlejšiemu vyrovnávaniu teplotného rozdielu. Pre zdravie človeka to má tiež význam v podobe vylučovania všetkých škodlivín, ktoré telo nepotrebuje a ktoré sa týmto spôsobom môžu odstrániť. To všetko je síce pozitívne, ale pre náš výzor to neprináša žiaduci efekt.

Poznáte tieto zásady?

V lete u každej z Vás nastáva rovnaká situácia – intenzívne slniečko napomáha k nadmernej produkcií potu a tiež aj kožného mazu, ktorý prirodzene rozťahuje póry. Vznikajúci pot sa zvykne zmiešať s mazom, pričom výsledný efekt si zrejme dokážete predstaviť. Takto však nechce vyzerať žiadna z Vás.

To, že sa blíži leto, vie každá z Vás. Na takéto obdobie však svoju vizáž a najmä svoje telo musíte pripraviť. Keďže je logické, že Vaša pleť bude mastnejšia ako predtým, musíte počítať s kozmetickými prípravkami určenými na odmastenie. Vymeniť by ste tak mali prípravky s hydratáciou či rôznymi emulziami práve za tie, ktoré dokážu pleť odmastiť a postarať sa o jej bezchybný vzhľad aj v horúcom počasí. Najmä ráno a večer by ste sa mali starať o to, aby pokožka dostala všetko to, čo potrebuje. Ráno by ste mali dbať na odmastenie pokožky, zatiaľ čo večer by ste sa mali zbavovať nečistôt a dopriať si pocit sviežosti napríklad s peelignom.

Vrstvu potu neprekryjete púdrom

Ak už ste sa spotila, máte niekoľko možností, ako sa potu zbaviť. Väčšina z Vás is vyberá možnosť prekrytia potu práve ďalšou vrstvou púdru, ktorý okamžite po spotení nanesiete na tvár. Vrstvu potu však nedokážete prekryť vrstvou ďalšieho púdru. Upcháte tým iba ďalšie póry a vzniknú nepekné fľaky na Vašej tvári. Potu sa zbavíte lepšie s odmasťujúcimi obrúskami, ktoré pleť dokážu veľmi dobre a efektívne odmastiť. Okrem mazu sa zbavíte aj potu a zbytočného lesku, ktorý nevyžadujete. Ak takto prečistíte Vašu pleť, môžete na ňu naniesť vrstvu púdru. Či už make-up máte alebo nie, obrúsky sú vhodné v oboch prípadoch.