Kozmetické triky, ktoré nepoznáte!

O kozmetike a jej trikoch sa hovorí veľmi často. Najčastejšie o nich diskutujete s Vašimi kamarátkami či v kaderníckych a kozmetických salónoch, ktoré Vás ešte viac skrášľujú. Aj keď môžeme poznať celý rad dostupných líčidiel, nemusíme poznať aj rôzne triky, ktoré majú za cieľ líčidlá ešte viac zvýrazniť a efekt znásobiť.

Nanášame korektor

Aj keď sa zdá nanášanie korektorom ako najľahšia časť, čo sa líčenia a úpravy Vášho vzhľadu týka, nie je tomu celkom tak. Aplikuje sa na vybrané miesto a to veľmi jemným rozotieraním. Veľa žien však nedá dopustiť na taký menší trik, ktorým sa dajú veľmi efektívne zakryť kruhy pod očami. Korektor nanášajte z princípu vždy pásovo, nie pomocou bodiek. Takto nanesený korektor môžete oveľa lepšie rozotierať a tiež aj účinnejšie kryje nedostatky na Vašej pokožke.

Rúžujeme pery

Na pery by ste mali naniesť vždy len kvalitný rúž, ktorý bude mať perfektný farebný odtieň. Precízne nanesenie po celej ploche pier zanechá veľmi decentný a elegantný dojem. Nevynechávajte ani kútiky, pričom ešte k lepšiemu výsledku môže dopomôcť aj kontúrovacia ceruzka. Ňou veľmi opatrne obtiahnite pery a následne veľmi jemne nanášajte rúž. Farba bude v konečnom dôsledku držať na určenom mieste a nerozpije. Je to veľmi efektívny trik, na ktorý však potrebujete aj dostatok času a skúsenosti.

Nech rúž vydrží

Mnohé z Vás sa trápia nad tým, že im rúž po čase nedrží na perách. Existuje však jeden overený trik, ktorý napomôže rúžu, aby zostal na Vašich perách dlhšie. Trik pochádza od modeliek, ktoré majú rovnaký rúž pod svetlami reflektorov pomerne dlhé hodiny a musí si zachovať rovnaký odtieň a sýtosť. Papierovú vreckovku jemne priložte na pery a púdrom aplikovaným na štetci poprášte pery, ktoré sa pod jemným papierom črtajú. Výborný trik, ktorý sa oplatí vyskúšať.

Tvar linky

Predĺžená očná linka je nočnou morou pre viaceré ženy, ktoré nemajú trpezlivosť a pevný cit v rukách. Do ruky by ste si mali zobrať pomôcku, ako napríklad kúsok tvrdého papiera (ak je vašim cieľom rovná linka) či čajovú lyžičku (ak chcete zakryvenú linku). Líniu budete mať presne v tom tvare, aký má aj Vaša pomôcka.

Dobre kresliaca ceruzka

Každá ceruzka musí dobre kresliť, pretože inak nebude výsledný efekt taký, aký ste požadovali. Pokojne zoberte do rúk zapaľovač alebo zápalky. Ostrúhaný hrot na ceruzke vložte do ohňa a trochu ho roztopte. Líčidlo však nemôžete zničiť, aj preto musíte ohrievať hrot len veľmi jemne.