Dokonalý styling – čo pre jeho dosiahnutie použiť?

Styling nie je otázkou Vášho vkusu, ale aj použitým tých „správnych“ prípravkov, ktoré dokážu vlasy zafixovať a vďaka nim držia v rovnakej polohe aj niekoľko hodín. Môžete mať krásne ostrihané vlasy, ktoré budú mať ideálny farebný odtieň, ale prípravok na vlasy to môže pokaziť a styling nebude taký, ako by ste si želali. V tomto článku sa dozviete, ktoré konkrétne stylingové prípravky sú vhodné či nevhodné pre Vás, na základe ich výsledných efektov, typu nanášania či vlasov, na ktoré je možné ich použiť.

Začneme voskom na vlasy, ktorý je u žien pomerne neobľúbený. Ak Vám v srdci „hrá“ rock, určite máte radi mierne strapatý či rozcuchaný účes. Vôbec to na žene nevyzerá zle, avšak musíte na to použiť práve vosk, ktorý stačí votrieť do končekov vlasov. Neuvažujte však nad jeho aplikáciou po celých vlasoch, pretože inak by účes mohol veľmi rýchlo spadnúť a celkovo by nepôsobil upravene, ale skôr naopak. Je vhodný skôr pre kratšie vlasy, ale aj na dlhších vyzerá prijateľne.

Penou na vlasy môžete vytvoriť dojem mokrých vlasov, pričom sa môžete pričiniť o vlnky či inú zmenu tvaru. Vlasy majte pred nanášaním vždy suché, pričom aplikujte penu od korienkov až po končeky, inak nezanechá cielený efekt. Odporúča sa, aby ste využívali pri aplikácií aj fén či kefu, ktorými dokážete docieliť vysnený účes. Nikdy by ste však peny nemali dávať príliš veľa. Ideálne množstvo je tak do dlane. Vlasy môžu byť tak rovné alebo kučeravé.

Väčšina žien odmieta gél na vlasy, keďže zanecháva mokrý efekt na vlasoch. Všeobecne je však určený ženám s krátkymi vlasmi alebo s dlhými prameňmi vlasov. Rozhodne však žena musí naniesť len malé množstvo gélu, keďže ten je na vlasy pomerne ťažký a potom sú vlasy často spľasnuté. Gél by sa mal aplikovať vždy na končeky vlasov, dávajte si však pozor najmä pri čele, kedy by ste nemali zasahovať až na pokožku. Gél pri zaschnutí tvorí nepríjemne vyzerajúce šupinky na koži.

Gumu na vlasy je mnohými považovaná za lepšiu alternatívu gélu. Čoraz viac žien si našlo cestu práve k tomuto prípravku, ktorý je skutočne hutný, avšak veľmi účinný. Pre zostrihané vlasy je to ideálny pomocník, ako vytvoriť dokonalý účes, ktorý bude matný a bez mokrého efektu. Nanáša sa na suché vlasy a stačí si votrieť len malé množstvo. Samotné vlasy nezaťažuje.

Lepšou alternatívou pre mnohé ženy je lak na vlasy. Ten je univerzálny stylingový prípravok, s ktorým vyzerajú kratšie, ale aj dlhšie vlasy neustále upravené, čo má za následok najmä jeho dlhodobá výdrž na vlasoch a konečný efekt. Lak je vhodné pre každý typ vlasov, predovšetkým však na dlhšie vlasy, na ktoré nemožno aplikovať niektoré iné stylingové prípravky. Keďže obsahuje alkohol, rýchlo sa vyparuje a efekt nastupuje oveľa skôr, ako je to povedzme u gélov na vlasy, kde musíte dlhšiu dobu čakať, kým zaschne.

Prípravkov, ktoré sú vhodné pre dokonalý styling je pomerne veľa. Vyššie spomínané však patria k tým najobľúbenejším, spomedzi ktorých ste si aj Vy určite našli ten svoj.