​Chcete živšiu a krajšiu pleť? Tieto kroky nevynechávajte!

Na nový rok ste si určite dali množstvo predsavzatí. Jednou z nich mohla byť aj lepšia starostlivosť o Vašu pleť, teda aj jej krajší vzhľad. Pokojne ju môžete mať ešte živšiu a žiarivejšiu. Áno, dá sa to. Síce vonku panuje mrazivý vietor, potĺkame sa so snehom a neprekvapí nás ani intenzívny dážď, avšak Vy sa musíte o to intenzívnejšie o pokožku starať.

Peeling

Oživenie pokožky môžete realizovať napríklad prostredníctvom peelingu. Ten predstavuje často energiou nabité skupenstvo, ktoré si nanášame na tvár a ktorým pleť vyzerá ešte krajšie. Jeho primárnym účelom je obrúsiť pleť a zbaviť ju všetkých odumretých buniek. Pleť zvykne byť po použití peelingu žiarivejšia, krajšia a celkovo je oveľa jemnejšia. Peeling si však vždy vyberajte s ohľadom na Vašu pleť. Ponuka je skutočne široká a tak si máte z čoho vybrať. Pleť by ste však peelingom nemali dráždiť a skôr by ste ju mali jemne masírovať. Dôležité sú predovšetkým jemné zrniečka, ktoré sa v peelingu nachádzajú. Po približne 2-3 minútach intenzívneho masírovania je nutné pleť opláchnuť čistou vodou a jemne osušiť uterákom.

Pleťová maska

Pleťová maska sa dokáže skvelým spôsobom postarať o Vašu pokožku. Ako aj pri peelingu, aj tu je nevyhnutné zvoliť správnu pleťovú masku. Vyberáte si ju nielen podľa typu pleti, ale aj podľa jej potrieb a aktuálneho stavu. Ešte pred nanesením pleťovej masky by ste ju mali poriadne vyčistiť a zbaviť všetkého, čo na ňu nepatrí. Ideálnym časom, kedy aplikovať masku, je po kúpeli alebo po sprche. Vtedy sú póry na pokožke otvorené a všetky účinné látky, ktoré sú v pleťovej maske, sa lepšie absorbujú do pokožky. Pleťovú masku nemusíte nanášať len na tvár, ale aj na krk či dekolt. Práve o tieto časti sa nevieme dostatočne postarať a maska nám v tom môže pomôcť.

Hĺbkové čistenie

Hĺbkové čistenie by ste nemali praktizovať príliš často, avšak raz za čas je rozhodne skvelou alternatívou voči peelingu či pleťovej maske. Čistenie tohto typu pomôže azda každej pokožke, pričom práve typu pleti by ste čistenie mali prispôsobiť. Ak sa rozhodnete pre hĺbkové čistenie, určite si zvoľte radšej profesionálny kozmetický salón a nevykonávajte ho v domácom prostredí. Pri čistení sa Vám dostane aj veľmi príjemnej masáže, ktorá Vašu pleť dokáže ešte viac rozjasniť a s ktorou budete vyzerať ešte viac sexi.

Tak, využijete naše rady a oživíte si aj Vašu pleť peelingom, pleťovou maskou alebo hĺbkovým čistením?