Tajomné účinky aktívneho uhlia - Detox pre krásne vlasy

Účinnosť aktívneho uhlia nie je žiadnym tabu. S týmto druhom uhlia môžeme prísť do kontaktu v lekárňach pre účinnú liečbu tráviacich ťažkostí alebo pre zmiernenie ťažkostí po vypití väčšieho množstva alkoholu. Aktívne uhlie je tiež skvelým pomocníkom pri čistení a filtrovaní vody. Bolo len otázkou času, kedy sa aj v kozmetickom priemysle nájde uplatnenie pre tohto čierneho pomocníka. 


V čom spočíva mágia aktívneho uhlia?

Už staré matere poznali blahodárne účinky aktívneho uhlia. Možno práve pri tráviacich ťažkostiach ste boli nútení zjesť čučoriedkový kompót, alebo práve živočíšne uhlie. Živočíšnym sa nazývalo preto, lebo kedysi dávno bolo vyrábané spaľovaním zvieracích kostí. V dnešnej dobe sa namiesto spaľovania kostí využíva uhlie vyrobené zo spaľovania rastlinných materiálov, napríklad dreva, kokosu, alebo bambusu.

Aktívne uhlie ako poznáme dnes sa získava zuhoľnatením prírodných materiálov bez prístupu vzduchu. Vďaka tomuto procesu vzniká jemný prášok s nespočetným množstvom pórov, ktoré sú zámerom s maximálnou účinnosťou pre náš organizmus. Práve kvôli pórom dokáže uhlie absorbovať všetky toxíny a nečistoty.


Mestský uponáhľaný život

Nie je žiadnym tajomstvom, že dnešná moderná doba spolu s uponáhľaným spôsobom života neprospieva len našej psychike, ale do značnej miery ovplyvňuje aj naše zdravie a krásu. Vlasy nie sú výnimkou a za všetok ten stres si vyberajú svoju daň. Spolu s vonkajšími vplyvmi a znečisťujúcimi látkami spôsobujú útrapy v podobe matných vlasov bez života a prirodzenej čistoty. Tieto vplyvy narúšajú z dlhodobého hľadiska nie len kvalitu vlasov, ale aj účinky možného farbenia, či zosvetľovania vlasov.

Revolúcia v detoxikácií vlasov

Vlasový detox

Bolo len otázkou času kedy aktívne uhlie nájde uplatnenie aj vo vlasovej kozmetike. Španielsky výrobca Echos Line dlho "neotáľal" a predstavil nám novú radu produktov založenú na 100% prírodnom aktívnom uhlí. Tieto produkty sú vylepšené o SUPER-MIX 9 aktívnych rastlinných výťažkov. Celá rada Karbom je špeciálne navrhnutá pre obnovu vlasov, ktoré sú poškodené pôsobením agresívnych vonkajších vplyvov a ktoré sú oslabené tradičnými chemickými procedúrami.

Bambusové aktívne uhlie

  • 100% prírodné EKO-certifikované
  • Od pradávna známe čistiace a detoxikujúce účinky aktívneho uhlia
  • Odstraňuje nečistoty, mastnotu a usadeniny spôsobené znečistením a ďalšími negatívnymi vplyvmi
  • Poškodené a chemicky upravované vlasy budú znova plné života, čisté, jemné a lesklé

3 Oleje

CHRÁNIA A HYDRATUJÚ

  • neem (Zaderah indický)
  • čierny kmín
  • baobab
3 Extrakty z exotického ovocia

DODÁVAJÚ ENERGIU

  • mango
  • papája
  • ananás
3 Extrakty z bylín

PREČISŤUJÚ

  • žihľava
  • šalvia
  • rebríček


Produkty na každodennú potrebu

Šampón s aktívnym uhlím

Pre poškodené a chemicky ošetrené vlasy

Šampón s dokonale čistiacimi účinkami nečistôt a usadenín vo vlasoch. Šampón vďaka svojej receptúre dodáva vlasom živosť, jemnosť a prirodzený lesk. Šampón je vhodný pre každodenné použitie na poškodené vlasy chemickými prípravkami a negatívnymi vonkajšími vplyvmi.

Maska s aktívnym uhlím

Účinná maska zanecháva Vaše vlasy jemné a hlboko vyživené. Vlasy sú po použití masky krásne jemné, zdravé a plné života. Maska je ideálna pre regeneráciu vlasového vlákna a pre zmiernenie negatívnych účinkov vonkajších vplyvov.

Kryštály s aktívnym uhlím

Ochranné sérum s aktívnym uhlím

Kryštály sú skvelým doplnkom pre karbónový šampón a masku. Kryštály sú výnimočné svojím účinkom okamžitej jemnosti a krásneho lesku. Sérum navracia vlasom ich prirodzenú krásu a chráni ich pred každodennými agresívnymi vplyvmi vonkajšieho prostredia pomocou ochranného filmu.

Technické produkty

Inovatívna rada KARBON 9 obsahuje nie len kozmetiku pre každodennú potrebu, ale aj technické produkty pre rýchle a účinné odfarbovanie a tónovanie na blond.

Popolavý toner s aktívnym uhlím

Toner pre blond-popolavý účinok

Aktívny toner umožňuje dosiahnutie pozvolných a vyvážených odtieňov na blond, pred-zosvetlených alebo vysoko zosvetlených vlasov. Toner je ideálny pre dosiahnutie popolavých blond odtieňov a zároveň potláča nežiadúce žlté odlesky pre dosiahnutie "chladného" efektu. Toner je vylepšený o popolavé mikropigmety.

Miešanie 1:2
Echos Aktivátor 7/10 vol

Magic clean s aktívnym uhlím

Odstraňovač škvŕn s aktívym uhlím

Výborný pomocník pri farbení, ktorý odstraňuje zvyšky farby z pokožky hlavy. Odstraňovač hĺbkovo čistí bez dráždenia pokožky hlavy.