Správna starostlivosť pri žltom nádychu

Asi každá blondína sa stretla s týmto problémom a väčšina nechce mať vlasy žlté ako slniečko. Ale tento problém sa dá vyriešiť buď odborne, návštevou kaderníka, alebo si môžeme pomôcť výrobkami na to určenými. A aké to sú? 


Máme k dispozícií niekoľko druhov:

  1. Fialový šampón 
  2. Fialový kondicionér/maska na vlasy 
  3. Tužidlá proti žltému nádychu
  4. Farebné masky
  5. Tónovacie vody, spreje

Najznámejší je nám fialový šampón, zvaný aj šedý šampón.

POZOR - tieto šampóny služia na zosvetlované vlasy, žltý nádych.

No treba dávať pozor na to, že veľa ľudí to nazýva aj ako modrý šampón, no ten pomáha pri iných nežiadúcich odtieňoch. 

Dôležité je sa riadiť pokynmi na obale. Väčšina výrobcov píše, že sa šampón používa na mokré vlasy a nechá sa pôsobiť 1-5 minút.

Je veľmi dobré si nechať poradiť aj od niekoho, kto vaše vlasy pozná a prípadne vie, čo vám ako funguje a pomože vám vyskladať si vašu takzvanú rutinu. 

Prvé použitie? 

Ak sa chystáme použiť prvýkrát fialový šampón a nevieme ako vlásky možu zareagovať odporúčame šampón nechať pôsobiť 2 minúty. Na mokrých vlasoch to je vidno, ale nie vždy, preto je výsledok lepšie súdiť keď vlasy vysušíme, a pri ďaľšiom opakovaní môžeme nechať pôsobiť dlhšie. Tak si určíme rovnováhu. 

Fialový šampón alebo fialový kondicionér/maska? 

 Správnou a ideálnou odpoveďou sú použiť oba produkty. Šampón obsahuje viac pigmentových mikročastíc a zároveň ma očistný charakter. Kondicionér/maska neobsahuje až toľko pigmentových mikročastíc ale zároveň nám dodáva hydratáciu, teda nám vracia vlhkosť do vlasu a zároveň podporuje pôsobenie šampónu. 

Ale záleží aj od stavu vlasov, tým máme na mysli, že zosvetlovaním sa vlasy ničia prípadne konce sú suchšie a samozrejme šampón na suchších miestach môže chytať intenzívnejšie. Vtedy sa stáva, že vlasy sú na koncoch fialové/modré. Preto môžeme tento šampón zriediť, zmiešať s nejakým hydratačným šampónom a tým vyrovnáme účinnosť šampónu. 

Mohlo by vás zaujímať :)

Možeme použiť len šampón? 


 Neodporúča sa použiť samostatne šampón. Keď by sme nemali fialovú masku je dôležité použiť či už kondicionér alebo hydratačnú masku.

Nieje ani dobré používať fialový šampón namiesto šampónu na bežné denné použitie. Prečo? Tieto šampóny majú vysoký obsah pigmentu, ktorý vlasy vysušuje a zároveň majú iné pH.  

Je veľmi potrebné pri zosvetlovaných vlasoch používať hydratačné produkty.

Čiže mať rutinu šampón+kondicionér/maska. Záleží čo nám vyhovuje.  Ak sa vám zdá, že sa vám rýchlo mastia vlasy, je dôležité aplikovať druhý krok (masku,kondicionér) do dĺžok vlasov. 


 Šampón nie je toner

 Prečo tento podnadpis? Odpoveď je jasná. Veľa influenceriek a beauty poradkýň si pomýlila pojem šampón a toner. Na internete koluje niekoľko videií so šampónom od značky Fanola a aplikujú si tento šampón na suché vlasy v domienke, že to je toner. Takto si to nechajú pôsobiť na vlasoch 30 minút až hodinu. Keď toto uvidíte, nerobte to. Potom neskôr v recenziach vyjde na javo, že produkt neodporúčajú lebo mal zlý efekt na vlasy a tu nepomôže ani hoci aký olejček. Chyba však nieje v šampóne ale v nesprávnej domienke a predovšetkým použitiu. Preto je dôležité sa riadiť sa pokynmi odborníkov, výrobcov. 

Tak ako tieto šampóny dokážu správnou aplikáciou pomôcť, dokážu nesprávnou aplikáciou uškodiť. 


Nežiadúce účinky? 

 Pri príliš častej aplikácií sa môžu ukázať aj nežiadúce účinky, ako napríklad: suché vlasy, svŕbenie pokožky, lupiny… Preto je odporúčané používať tieto produkty každé 3-4 umývanie. 

Thermoochrana, UV ochrana

Túto časť by sme nemali vynechať, či už pri fukaní vlasov, žehlení, kulmovaní. Pri blond vlasoch je to veľmi dôležité a nemali by sme na to zabúdať. 

U nás na eshope nájdete presne to čo potrebujete. :)