​Prečo sa rozhodnúť pre peeling?

Peeling na tvár je pre mnohé dámy aj v súčasnosti veľkou neznámou. Tento kozmetický produkt síce poznajú, avšak ešte stále si preň nenašli miesto vo svojej kúpeľni. Niektoré ženy nechcú zbytočne míňať, iné o účinkoch peelingu príliš veľa nevedia. Aká je teda pravda? Je skutočne peeling taký potrebný, aby ste ho začali používať aj Vy?

Peeling je rozhodne pomocníkom, ktoré oceníte na ceste za krajšou a čistejšou pleťou. Svojim účinkom je schopný držať pleť krásnu takmer nepretržite, musíte však vedieť jeho schopnosti využívať na maximum.

Krásne čistí pleť

Peeling môžete nájsť tak v drogérií, ako aj si ho vyrobiť v domácich podmienkach. Základnou vlastnosťou peelingu je vznik zmesi, ktorá obsahuje dve hlavné ingrediencie. Jedna z nich je hladká a relatívne suchá, pričom druhá je drobná a zrniečková. Spojením týchto zmesí vzniká charakteristický bodkovaný krém, ktorým šúchate Vašu pokožku a zbavujete ju tak nečistôt. Vytvorenie domáceho peelingu nie je také jednoduché, pričom nie vždy dosiahnete požadované vlastnosti. Oveľa lepším riešením je zakúpenie peelingu.

Odstraňuje prebytočné odumreté bunky

Ako sme už uviedli vyššie, peeling je skvelý na čistenie pleti. To vykonáva hladká zložka zmesi v peelingu, ktorá disponuje čistiacimi účinkami. Drobné zrniečka majú vplyv zasa na odumreté bunky, ktoré sa na pleti nachádzajú a treba ich odstrániť. Vaša pokožka je tak zbytočne hrubšia práve nahromadením týchto odumretých buniek. Okrem toho „chytá“ aj sivé sfarbenie a taktiež sa pomaly uzatvára pred príjmom akýchkoľvek živín napríklad z krémov alebo iných kozmetických produktov.

Menšie póry, krajšia pleť

Tým, že sa pravidelne odstraňujú odumreté bunky, lepšie sa staráte aj o Vaše póry. Kde inde by sa totiž tieto nepotrebné nečistoty mohli zachytávať, ako práve v nich? Usádzanie nečistôt dokáže spôsobiť zväčšenie pórov a to rozhodne nechcete. Zabráňte tomu práve používaním peelingu, ktorý dokáže pravý opak a Vaša pleť bude neustále krásna. Keď budete peeling pravidelne používať, dosiahnete nielen krajšiu pleť, ale aj pleť menej zhrubnutú či s menšími pórmi.

Prekrvíte pokožku

Aby ste mohli peeling aplikovať na pokožku, musíte ju najskôr navlhčiť. Následne si naneste peeling na tvár alebo na prsty a začnite si tvár veľmi jemne masírovať, a to krúživým pohybom. Po niekoľkých minútach vždy tvár opláchnite a v tomto buďte pomerne precízna. Tým, že Vašu pokožku prekrvíte, podporíte aj jej akýsi detox. Pokožka tak bude opäť ako špongia, čo sa nasávania nových živín a vitamínov týka.

Rozjasní aj Vašu farbu

Používanie peelingu má okrem iného aj veľmi blahodárny vplyv na farbu Vašej pokožky. Dosiahnite skvelý farebný odtieň už teraz!