Porovnávame 3 profesionálne strojčeky na vlasy

Profesionálne strojčeky na vlasy sú už niekoľko desaťročí neodmysliteľnou súčasťou starostlivosti o vlasy. Počas týchto rokov prechádzali rôznymi, viac či menej vydarenými technickými vylepšeniami a dizajnérskymi úpravami až napokon dospeli do dnešnej dokonalej podoby. V súčasnosti je ponuka strojčekov na vlasy taká pestrá, že zorientovať sa v nej môže robiť problém aj skúsenému odborníkovi.

Ak teda rozmýšate nad kúpou nového holiaceho strojčeka, pokúsime sa vám ukázať, ktoré parametre by ste mali pri jeho výbere zohľadniť. Zároveň vám predstavíme 3 konkrétne profesionálne strojčeky, ktoré by mohli vyhovovať vašim predstavám.

Stanovte si priority

Pri výbere samotného strojčeka na vlasy bude vhodné, ak si okrem ceny ktorú ste ochotní za strojček zaplatiť, premyslíte aj to, na aké účely budete strojček využívať. Tejto skutočnosti podriadite v podstate samotnú voľbu strojčeka a od toho sa bude napokon odvíjať aj jeho cena. Ak ste rozhodnutí iba príležitostne upraviť účes svojich rodinných príslušníkov alebo priateľov, tak určite nebudete potrebovať strojček, ktorého cena sa bude pohybovať rádovo v stovkách eur.

1. Typ motora a jeho výkon

Toto kritérium uvádzame zámerne ako prvé, pretože profesionálny strojček na vlasy s kvalitným a silným motorom vám umožní skrotiť aj tie najnepoddanejšie vlasy. Profesionálne strojčeky na vlasy prinášajú 2 alternatívy motorov a to klasické alebo magnetické motory. Verzia magnetického motora v porovnaní s klasickým je síce o niečo drahšia, ale o to kvalitnejšia.

2. Výdrž batérie a doba nabíjania

Tieto parametre si zaslúžia vašu pozornosť. Pretože ak strojček na vlasy vyžadujúci dlhé nabíjanie ledva zvládne jedno strihanie, tak určite za veľa nestojí. 90 až 120 minút nepretržitej prevádzky by preto malo byť minimálnym štandardom holiaceho strojčeka. Podobne doba potrebná na nabíjanie strojčeka by nemala presiahnuť šesťdesiat minút a zariadenie by malo byť schopné ďalšej plnohodnotnej prevádzky. V rámci možností uprednostnite strojčeky s lítiovou batériou, ktorá má dlhšiu životnosť.

Výhoda profesionálnych strojčekov na vlasy využívajúcich nabíjaciu akumulátorovú batériu spočíva v absencii sieťového kábla. Pri práci so strojčekom vám tak nič nezavadzia a nabíjaciu stanicu môžete mať kdekoľvek poruke. Bonusom takýchto strojčekov je ľahká údržba.

3. Hmotnosť strojčeka na vlasy

Tento parameter zaváži najmä v prípade časovo náročnejšej úpravy vlasov. Nižšiu hmotnosť strojčeka však istotne oceníte aj pri občasnom strihaní vášho partnera. Odľahčená verzia strojčeka sa však môže prejaviť v trochu vyššej cene.

4. Príslušenstvo k strojčeku na vlasy

Toto kritérium môže tiež ovplyvniť vaše rozhodovanie pri výbere strojčeka. Jednotlivé modely strojčekov na vlasy porovnávajte, pretože niektoré častokrát aj drahšie strojčeky ponúkajú skromnejšie príslušenstvo ako lacnejšie verzie. Nezabúdajte však, že niekedy menej znamená viac. Pri výbere strojčeka môžu rozhodovať rôzne vychytávky, úprava rukoväte alebo zložitosť ovládania.

No a napokon, ako sme vám sľúbili už v úvode, poďme sa spoločne pozrieť na parametre a príslušenstvo 3 vybraných profesionálnych strojčekov.

Andis Ionica Clipper 68 225 - profesionálny strihací strojček

Strojček od americkej firmy Andis – Andis Ionica je určený pre náročnejších používateľov a je vhodný aj pre profesionálov. Ma nastaviteľnú výšku strihu od 0,4 mm do 3 mm a strihaciu hlavicu z precíznej nerezovej ocele. Strihací strojček Andis Ionica Clipper 68 225 disponuje výkonným rotačným motorom, kvalitnou lítium – iónovou batériou a LED diódou indikujúcou stav batérie.

Dvojhodinová nepretržitá výdrž batérie vytvára komfortný časový priestor pre akékoľvek náročné úpravy vlasov. Akumulačná batéria strojčeka je po jednej hodine strávenej v nabíjacom stojane schopná ďalšej dvojhodinovej plnohodnotnej prevádzky. Nízka hmotnosť a ľahká nenáročná údržba sú pri tomto strojčeku samozrejmosťou. Príslušenstvo profesionálneho strojčeka Andis Ionica Clipper 68 225 pozostáva zo 4 kusov prídavných hrebeňov (3,2 / 6,4 / 9,5 / 12,7 mm), oleja na mazanie, hrebeňa, ochranného krytu hlavice, nabíjacieho stojana a adaptéra.

MOSER Professional 1854 Genio Plus - profesionálny strihací strojček

Strojček MOSER 1854 Genio Plus je cenovo zaujímavou alternatívou výkonného strojčeka s povestnou nemeckou kvalitou prevedenia. Profesionálny strojček ponúka integrovanú výmennú hlavicu systému MagicBlade 46 mm, LED indikátor stavu batérie a dva výkonné akumulátory, ktoré umožňujú 100 minút nepretržitej prevádzky.

Výšku strihu je možné nastaviť od 0,7 mm do 3 mm. Tento model je charakteristický tichým a stabilným chodom, do detailov prepracovanou ergonómiu a moderným dizajnom. Zaujať dokáže aj jeho nízka, len 270 gramová hmotnosť. V príslušenstve k strojčeku nájdete nabíjací stojan, 2 kusy akumulátorových batérií, 4 kusy prídavných hrebeňov (3 / 6 / 9 / 12 mm), čistiacu kefku a olej na mazanie.

Ermila 1870 Bellina– profesionálny strihací strojček

Profesionálny strojček na vlasy ERMILA 1870 BELLINA vás poteší nielen rozumným pomerom ceny a kvality, ale aj procesorom riadený motor, ktorý je zárukou konštantného výkonu bez ohľadu na stav batérie alebo kvalitu vlasov. Akumulátorová lítium - iónová batéria po 60 minútovom nabití umožňuje pohodlnú 90 minútovú nepretržitú prevádzku. Strojček disponuje systémom rýchlej výmeny hlavy, akustickým a optickým informačným systémom stavu nabitia batérie a pozornosť si zaslúži mikročip na stabilitu otáčok. Vyhovovať vám môže posuvná hlava Magic Blade so šírkou 46 mm.

Výšku strihu je možné nastaviť v rozmedzí od 0,7 mm do 3 mm. Výrobca strojčeka si dal záležať nielen na prepracovanom dizajne, ale aj na nízkej hmotnosti, ktorá v tomto prípade predstavuje 290 gramov. Tento model je možné pripojiť aj do elektrickej siete. K profesionálnemu strojčekuErmila Bellina dostanete nabíjaciu stanicu, kábel s transformátorom, čistiaci štetec, olej na mazanie a samozrejme 6 kusov nadstavcov (3/6/9/12/18/25 mm).

V prípade, že nami porovnávané profesionálne strojčeky vám z nejakých dôvodov nevyhovujú, neváhajte sa na nás obrátiť a kontaktujte nás. Radi vám poradíme a spoločne sa pokúsime nájsť strihací strojček na vlasy, ktorý bude optimálne spĺňať vaše kritériá.