Maska na vlasy - 4 domáce tipy

Nakoľko bol veľký záujem o tento článok, pripravili sme pre Vás pokračovanie :)

Prečítať článok - Maska na vlasy - 4 domáce tipy 2


Pravidelne sa o svoje vlasy staráte a aj tak nie sú podľa vašich predstáv? O svoje vlasy by ste sa mali náležite starať a poskytnúť im to, čo im chýba - iba tak budú dokonalou korunou vašej hlavy. Skúste vyskúšať prírodné masky na vlasy, ktoré si veľmi ľahko pripravíte v pohodlí vášho domova z bežne dostupných ingrediencií. Dajte pozor na to, že aj v domácich receptoch je základom kvalita používaných surovín.

Príroda ponúka nespočetné množstvo účinných a regeneračných látok, ktoré sú prospešné aj pre vaše vlasy. Prinášame vám pár tipov na domáce masky na vlasy. Ich príprava nie je vôbec zložitá a zaberie vám pár minút.

1. Olivová maska na suché vlasy

Olivový olej je veľmi zdravý o tom nie pochýb, obsahuje železo, vápnik, draslík, omega 3 aj omega 6 nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E i K. Ak máte problém s vysušenými a lámajúcimi sa vlasmi, tak vám určite odporúčame vyskúšať masku z olivového oleja.

Táto maska na vlasy sa pripravuje jednoducho. Zmiešajte jedno vajíčko a dve polievkové lyžice olivového oleja. Naneste na vlasy po celej dĺžke a zabaľte ich do potravinovej fólie alebo igelitového vrecka. Nakoniec zabaľte ešte do uteráka a nechajte pôsobiť 30 minút. Potom vlasy dôkladne umyte. Na získanie dlhodobého účinku odporúčame procedúru používať minimálne raz do týždňa. Olivový olej je výborný aj proti lupinám. Zmiešajte dve polievkové lyžice soli s polievkovou lyžicou oleja a použite ako píling na pokožku hlavy. Zbavíte sa tak lupín i odumretej kože.

Olivová maska na suché vlasy je výborným pomocníkom v letných horúčavách, keď sú vlasy vystavené slnečným lúčom a slanej i chlórovanej vode na kúpaliskách. Najlepšie je masku aplikovať cez víkend, keď sa nikam nechystáte, pretože olej je ideálne nechať pôsobiť aj niekoľko hodín.

2. Maska na vlasy z ricínového oleja

Ricínový olej má také zloženie, ktoré prispieva k jeho liečebnému potenciálu. Obsahuje vitamín E, omega-6 mastné kyseliny, minerály a bielkoviny, ktoré sú prospešné pre zdravie vlasov a vlasovej pokožky.

Masku vytvoríte zmiešaním ricínového a olivového alebo kokosového oleja v pomere 1:1, pretože sám má hustú konzistenciu. Ak použijete nerafinovaný ricínový olej, tak dosiahnete najlepšie výsledky, ten totiž obsahuje viac živín. Masku naneste nielen na celú dĺžku vlasov, ale aj na pokožku hlavy. Pomôžte si svojimi prstami a vmasírujte ju krúživými pohybmi. Po použití masky je potrebné vlasy dôkladne umyť.

Maska na vlasy z ricínového oleja:

  • - vlasy hydratuje
  • - pomáha pri folikulitíde
  • - zabraňuje tvorbe lupín a suchej pokožke
  • - zabraňuje štiepeniu

3. Vajíčková maska na vlasy

Vajíčka patria k jedným z najpoužívanejších surovín pri maskách na vlasy. Sú veľmi univerzálne a môžete ich používať na všetky typy vlasov. Rozdiel je len v tom, ktorú zložku vajíčka použijete.

Ak máte normálne vlasy, tak použite na masku celé vajíčko, rozmiešajte ho s pár kvapkami citrónovej šťavy, aby ste neutralizovali zápach vajec. Zmes zmiešajte na penu, naneste na vlasy a pokožku hlavy. Prikryte igelitom a nechajte pôsobiť 30 minút. Dobre opláchnite studenou vodou a vlasy umyte šetrným šampónom.

Ak vás trápia suché vlasy, tak si masku urobte len zo žĺtka a v prípade mastných vlasov použite samotný bielok. Vajíčka môžete použiť v kombinácii s olivovým olejom alebo medom. Počet vajec, ktoré použijete na masku voľte v závislosti od hustoty a dĺžky vlasov.

4. Banánová maska na vlasy

Maska na vlasy z banána má hydratačné vlastnosti, posilní vaše vlasy a zabraňuje poškodeniu i štiepeniu vlasov. Banány obsahujú prospešné látky pre vlasy. Draslík je výborný na suché a poškodené vlasy, vitamín E pomáha pre zdravé vlasy aj pokožku. Vitamín A posilňuje vlasové folikuly a vyživuje suché vlasy.

Zrelý banán vložte do mixéra. Pridajte dve lyžice medu, dve lyžice kokosového oleja a 1/2 šálky plnotučného mlieka. Mlieko môžete nahradiť aj jogurtom alebo kokosovým mliekom. Poriadne rozmixujte, aby maska na vlasy bola hladká bez hrudiek a dala sa potom lepšie zmyť z vlasov. Naneste masku od korienkov až po končeky a vlasy zabaľte do kúpacej čiapky alebo uteráka. Nechajte pôsobiť 30 minút, potom vlasy poriadne opláchnite a umyte šampónom.

5. Medová maska na vlasy

Ak máte suché a rozštiepené končeky vlasov, tak vám dobrú službu urobí medová maska na vlasy. Zmiešajte lyžicu medu s jednou lyžicou olivového oleja a jeden žĺtok. Masku naneste na suché končeky vlasov, zakrúťte do igelitu, či kúpacej čiapky a nechajte pôsobiť 20 minút. Potom vlasy dôkladne opláchnite.

Medová maska z našej ponuky

Pre tie z vás, ktoré sa radšej spoliehate na hotový výrobok odporúčame prírodnú medovú masku slovenského výrobcu. Je vyrobená z vysoko kvalitného jedľového včelieho medu. Ponúka potrebnú regeneráciu a výživu vašim vlasom. Maska odstráni suchosť a zmierni svrbenie pokožky. Jedľový med v kombinácii s esenciálnymi olejmi hlboko preniknú do štruktúry vašich vlasov a bránia zoslabeniu a vypadávaniu vlasov.

Masku nanášajte na umyté a uterákom osušené vlasy. Nechajte pôsobiť 5 - 15 minút, potom dôkladne opláchnite vlažnou vodou. Pravidelným používaním masky vrátite vlasom krásu a zdravý vzhľad. Masky na vlasy môžete vyberať aj podľa konkrétnych problémov s vlasmi. Iné zloženie majú masky na suché, mastné, či poškodené vlasy.

Nakoľko bol veľký záujem o tento článok, pripravili sme pre Vás pokračovanie :)

Prečítať článok - Maska na vlasy - 4 domáce tipy 2