Ako upraviť obočie pre prirodzený vzhľad

Úprava obočia je jednou zo základných vecí pri každom skrášľovaní. Túto časť by ste nemali podceňovať a venujte jej dostatočnú pozornosť. Mnohé ženy na obočie často zabúdajú, avšak neupravené obočie zvyčajne pokazí celkový dojem zovňajšku.

Obočie dodá každej tvári výraz. S neupraveným môžete pôsobiť smutne, pochmúrne alebo zamračene. S hustým i mohutným obočím sa môže zdať vaša tvár tvrdšia, naopak príliš úzke obočie dodá vašej tvári prísny výzor. Upravené obočie zjemní celkový výraz tváre, budete vyzerať ženskejšie a oči žiarivejšie. Ako upraviť obočie tak, aby vyzeralo prirodzene? V dnešnom článku vám dáme pár tipov ako sa vyhnúť niektorým chybám pri úprave obočia, a ako upraviť obočie za pár minút.

Ako upraviť obočie bezchybne

Viete ako upraviť obočie perfektne a bezchybne? Možno si myslíte, že áno. Avšak stáva sa, že výsledok nie je taký, aký by ste si možno želali. Preto zabudnite na trendy, ktoré sa z času na čas objavia a stavte na najdlhšie trvajúci trend - prirodzenosť.

Pri úprave obočia sa vyhnite niektorej z týchto najčastejších chýb:

  • - veľmi vytrhané obočie pri koreni nosa
  • - vytrhané obočie do veľmi tenkej čiarky
  • - zmenený prirodzený tvar vášho obočia
  • - zvolená veľmi tmavá alebo svetlá farba
  • - vytrhávanie chĺpkov z hornej časti obočia

Ako upraviť obočie čo najprirodzenejšie

Nie každej žene bolo od prírody dopriate mať husté a krásne tvarované obočie. Sú ženy, ktoré majú veľmi riedke a takmer neviditeľné obočie, naopak sú také ktorých obočie je husté strapaté aj mohutné. Nezúfajte, každému obočiu sa dá veľmi ľahko pomôcť jednoduchými trikmi. Prirodzenosť je však dôležitou podmienkou pri úprave každého obočia.

K rôznym typom tváre sa hodí iný tvar obočia a preto by malo korešpondovať s črtami tej vašej. Sledujte svoj prirodzený tvar obočia a nesnažte sa ho výrazne meniť za každú cenu. Je potrebné zbaviť sa všetkých chĺpkov, ktoré rastú mimo líniu tvaru obočia a získate tak tvar, ktorý pôsobí čprirodzene. Vyhnite sa vytrhávaniu do tenkej čiarky, je to neprirodzené a v dnešnej dobe je takýto tvar obočia považovaný za módne faux pas.

Ženy s okrúhlou alebo bucľatejšou tvárou môžu tvarovať ostrejšie lomené obočie so strieškou dohora (tvár zoštíhli). Hranatejšie a štvorcové tváre skrášli jemné obočie bez ostrých ohybov, ktoré hranaté kontúry tváre zjemní. Pri podlhovastej tvári vsaďte na rovnejšie obočie, vysoké oblúky by tvár ešte viac opticky predĺžili.

Akú farbu na obočie vybrať

Ak máte nevýrazné obočie, tak vám poradíme ako upraviť obočie pomocou farby. Na farbenie obočia nemusíte bezpodmienečne navštíviť kozmetický salón a môžete si zafarbiť obočie v pokoji vášho domova. Farba by mala korešpondovať s farbou vašich vlasov. Môžete si vybrať farbu obočia o odtieň svetlejšiu alebo tmavšiu, avšak nikdy nie neprirodzene inú, ako sú vlasy.

Ak ste blondína, tak by ste mali voliť farbu obočia aj o 2 - 3 odtiene tmavšiu ako vaše vlasy. Ak máte vlasy veľmi tmavé, tak je dobré farbiť obočie o tón svetlejšie. U červenovlások je dobré ostať pri popolavej hnedej farbe, aby sa vyhli tomu, že bude obočie pôsobiť oranžovo. Preto, keď zmeníte farbu vašich vlasov, nemali by ste zabúdať aj na farbu vášho obočia, inak budete vyzerať neprirodzene.

Ak patríte k tým ženám, čo si nikdy nefarbili obočie, tak by ste mali najskôr previesť test citlivosti vašej pokožky na farbu. Na skryté miesto aplikujte malé množstvo farby a nechajte pôsobiť niekoľko hodín, potom sledujte reakciu vašej kože. Pred farbením si obočie najskôr umyte a dôkladne odmastite. Vytlačte kúsok farby na obočie do nádobky a zmiešajte s tekutým alebo krémovým oxidantom. Miešajte pokým vám nevznikne riedka kašička. Farbite od koreňa nosa, kde je obočie najširšie, až smerom ku vonkajšiemu kútiku oka. Podobne vytvarujte aj druhé obočie.

Pre ľahšiu aplikáciu farby môžete zvoliť aplikačné tyčinky. Bezprostredne po jej aplikácii navlhčite vatový tampón odstraňovačom farby a zvyšky farby jemne zotrite z pokožky. Farbu nechajte pôsobiť tak dlho, aký výsledok očakávate, či chcete mať tmavé alebo svetlejšie obočie. Po pôsobení farby obočie umyte vatou namočenou vo vode.

Vhodné umiestnenie obočia

Dajte si pozor, aby ste veľmi nevytrhali obočie pri koreni nosa, pretože budete mať oči opticky ďalej od seba. Aj predĺžená línia obočia v oblasti spánkov je nesprávna. Ako pri farbení obočia zistiť, kde má obočie začínať a kde končiť? Existuje jednoduché pravidlo. Keď priložíte ceruzku k nosu a vytvoríte spojnicu s vnútorným kútikom oka, tak tam by malo obočie začínať. Zároveň tam by malo byť aj obočie najhrubšie. Ceruzku priložte k nosu a vytvorte spojnicu s vonkajším kútikom oka, tam by malo vaše obočie zvyčajne končiť. Najvyšší bod obočia zistíte tak, že ceruzku priložíte k nosu a bude prechádzať popred vašu zrenicu.

Podľa našich rád a odporúčaní si určite upravíte obočie podľa vašich predstáv. Chce to len troška cviku, vyhnúť sa spomínaným chybám, mať šikovnejšie ruky a v neposlednom rade používať kvalitné produkty. Ak vás naša téma zaujala a chceli by ste sa ešte niečo opýtať, pokojne nám môžete napísať pod článok do komentára.