​Ako správne používať maskaru v lete?

Na to, aby sme vyzerali krásne, stačí aj prirodzené líčenie. Bez zbytočného make-upu či iných kozmetických prípravkov môžeme vyzerať príťažlivo a sexi. Dnes sa spoločne pozrieme na to, ako používať maskaru aj počas leta, aby ste zachovali jej krásny a prirodzený vzhľad.

Otlačenie mihalníc

To je hádam ich najväčší „problém“ aspoň pre ženy, ktoré príliš často nenosia maskaru na mihalniciach. Počas leta je príliš veľa stupňov na to, aby sme zostali neustále suché a bez potu. Je však prirodzené. Vlhkosť a pot dokáže znehodnotiť aj naše líčenie, ktoré tak môže vyzerať často až príšerne. Nie každá z nás nosí neustále zrkadlo po ruke, aby si mohla napríklad skontrolovať prípadné otlačenie mihalníc. Z času na čas však nezabudnite na to, že práve tým môžete spôsobiť menšie či väčšie faux-pas. Napraviť otlačenie mihalníc je však ďaleko jednoduchšie, ako keby máte siliť zastavenie potenia.

Vodeodolné maskary

Na trhu sú počas leta čoraz obľúbenejšie. Vodeodolné maskary majú skutočne svoje výhody, avšak nie celkom Vám pomôžu s rozmazávaním. Ak niektoré maskary skutočne vydržia, potom je často problém ich z mihalníc odstrániť. Na to sa väčšinou používajú špeciálne odličovače určené na vodeodolné kozmetické prípravky. Prehnané šúchanie mihalníc, ako aj ich naťahovanie s bežným mliekom ich môže absolútne oslabiť. K vodeodolným maskarám si teda nezabudnite dokúpiť aj potrebné prípravky na ich odstránenie.

Aj maskara sa môže pokaziť

Kde máte počas leta uskladnené svoje kozmetické produkty na skrášlenie Vašej tváre a tela? Tak, ako sa kazia potraviny vplyvom vysokých teplôt, sa môžu pokaziť aj takéto kozmetické prípravky. Nielen maskaru by ste teda mali uchovávať na tmavom a suchom mieste. Toto miesto by nemalo mať príliš vysokú teplotu, aby neprišlo k poškodeniu zložiek v maskare. Ak by ste na maskare zbadali inú konzistenciu alebo farbu, rozhodne ju prestaňte používať. Predsa len si tento prípravok nanášate na tvár, a teda nechcete dostať žiadne baktérie tam, kam netreba.

Príliš extrémne farby

Leto je rozhodne čas na zmenu. Ak sa aj Vy radíte medzi tie ženy, ktoré sa neboja experimentov, potom pokojne siahnite po zelenej, modrej, fialovej alebo ružovej farbe maskary. Kvalita samotnej maskary musí zostať zachovaná, aby ste si na svoje mihalnice nedávali niečo, čo v konečnom dôsledku mihalnice ešte viac poškodí.