​3 tipy pre vlnitý trendy účes

Viete, aký trend vo vlasoch je práve toto leto? No predsa vlny! Vlnité vlasy sú jednoducho dominantné, pričom niekedy stačí len niekoľko vlniek a vlasy razom vyzerajú celkom inak. Ak to chcete skúsiť aj na Vašich vlasoch, pokojne môžete zabudnúť na kulmy a žehličky, ktoré dokážu spraviť precízne vlny. Existujú aj celkom odlišné možnosti, ktoré dokážu vlny vytvarovať a často sú jednoduchšie či rýchlejšie.

Vlnky z drdola

Určite ste už mnoho krát skúšali tip s vrkočom. Stačí, ak by ste doň zaplietli vlhké vlasy a po vysušení máte pravidelné vlnky plné elánu. Ak ste sa doteraz s vlnkami trápili, možno toto je tip, ako si kreovanie účesu zjednodušiť. Ponúkame Vám však aj vylepšenú verziu. Navlhčené vlasy nie je potrebné rozdeľovať až na tri časti a neskôr ich zasa splietať dokopy. Vytiahnite ich preto smerom hore a zatočte ich postupne do drdola. Uchytiť ich môžete klasickou gumičkou a presušte fénom, ktorý ešte viac spevní ich tvar. Neskôr vlasy pokojne rozpusťte. Vlasy sa budú hompáľať v nepravidelných väčších alebo menších vlnách, pričom naberú prirodzený objem.

Vlnky z difuzéru

Stopy po gumičke rozhodne nie sú príjemné na žiadnych vlasoch. Dokážu pokaziť dojem z celého účesu, aj preto je nutné sa ich vyvarovať, a to napríklad nadstavcom na féne navyše. Ním si prakticky okamžite dokážete vyrobiť nový a ďalší typ vĺn. Tento nadstavec nazývame difuzérom, pričom jeho vzhľad spoznáte už z diaľky. Nadpája sa na miesto, kade ide z fénu horúci vzduch a vlasy prichytáva krčivým spôsobom. Fén veľmi jednoduchým spôsobom zaboríte do hlavy a chvíľku ho pridržíte a vlasy presušíte. Kúsok po kúsku takto prejdete celú hlavu a výsledkom bude nepravidelnosť vlniek a celkom zaujímavé konečné zvlnenie, ktoré pôsobí prirodzeným dojmom. Ak to urobíte poriadne, vyhnete sa strapatému účesu.

Vlnky zo spreju

V poslednom tipe Vám prinášame veľmi jednoduchý spôsob, ako možno získať moderné a trendy vlnky. Vlasy môžete jednoducho nasprejovať. Ak ste si to už vyskúšali pri mori, kedy sa Vám vlasy sami od seba stáčajú do vlniek, potom práve Vám to pôjde najjednoduchšie. Minerály a soli vo vode dokáže skutočné divy s našimi vlasmi. Do klasickej vody stačí pritom vsypať trochu morskej soli, ktorú bežne zakúpite aj v obchode. Pre aplikáciu tejto vody použite napríklad rozprašovač.