Zbavte sa jazvičiek po akné

Krásnu a prirodzenú pokožku má len veľmi málo z Vás. Aby ste si ju však postupom času vybudovali, potrebujete sa o ňu dôkladne starať. Väčšina žien trpí predovšetkým nadmerným tvorením vyrážok, po ktorých zostávajú na tvári jamky. V tomto článku Vám prinášame niekoľko typov, ktoré Vás naučia, ako bojovať s jazvičkami a ako ich minimalizovať.

Make-up

Drvivá väčšina žien si vyberá práve make-up ako nástroj, ktorým sa snažia prekryť svoje jazvičky. Ak by ste sa aj Vy rozhodli práve pre toto riešenie vedzte, že si musíte vybrať o niečo viac hutný make-up, aby ste tvár doviedli do dokonalosti. Takýto „ťažší“ make-up dokonale vyplní všetky nedokonalosti, avšak dávajte si pozor na to, aby ste vyzerala neustále prirodzene. Vhodné množstvo make-upu a spôsob jeho aplikovania je teda rozhodujúcim faktorom.

Báza

Niektoré jazvičky bývajú často ešte hlbšie, ako ste si mysleli. Niekedy je make-up proti nim absolútne neúčinný, pričom zvoliť musíte celkom iné riešenie. Báza by Vám mohla v tomto ohľade napomôcť. Tento priehľadný produkt sa zvykne aplikovať ešte pred make-upom, pričom primárne slúži na vyrovnanie pleti. Aplikovať bázu môžete v podstate na akýkoľvek typ tváre a pleti, ktorá je poznačená jazvami a nedokonalosťami. Rozdiel oproti samotnému make-upu je dosť radikálny.

Nepútajte na jazvy pozornosť

Ak máte jazvičky, väčšinou si ich maskujete až tak výrazne, že skôr na ne pútate pozornosť ako by ste ich dokonale zamaskovali. Môžete si však pomôcť napríklad tým, že od svojich nedokonalostí odvediete pozornosť Vášho okolia niekam inam. Môžete si napríklad pomôcť tým, že si zvýrazníte oči a to veľmi nápadným líčením. Taktiež si môžete pokojne zvýrazniť aj pery, na ktoré môžete použiť veľmi výrazný rúž.

Skúste ich zjemniť

Žiadne jazvy po akné sa nedajú stopercentne odstrániť, teda vždy bude na Vašej tvári aspoň v niektorých častiach vidieť, že obsahuje tieto nedokonalosti. Možností práve pre tento výsledok je hneď viacero. Všeobecne sa odporúča napríklad chemický peeling alebo dermabrázia. Ak by sme možno chceli zájsť do extrému, máte taktiež možnosť si ich zjemniť laserom. Po týchto procesoch by sa mali jazvičky zjemniť a nemali by byť viditeľnými.

Ak by ste sa pokúšali vyriešiť tento problém, potom by ste rozhodne mali všetky možnosti zvažovať aj s odborníkmi práve pre túto oblasť. Samozrejme, niečo môžete vyriešiť aj dostupnými kozmetickými prípravkami, nie vždy je však výsledok uspokojivý.