Triky, ako mať pleť krásnu a čistú

Na svete existuje niekoľko základných pravidiel, ktorými sa dá docieliť krásna a čistá pleť. Ak by ste ich dodržiavali, potom by sa mal efekt skôr či neskôr dostaviť. Nie každej z Vás však zaberajú tak, ako by ste chceli. Vaša problémová pleť môže byť pre Vás hororom, avšak je čas na zmenu – máme pre Vás tipy a triky, ako ju mať krásnu a čistú!

Nechytajte sa

Áno, znie to možno zvláštne, ale skutočne sa nechytajte Vašej tváre. To, čo všetko zvyknete mať na rukách počas dňa, ste už hádam veľakrát počuli. Teraz si však predstavte, že všetky baktérie, ktoré máte na rukách, prenesiete aj na Vašu pleť. Celkom nežiaduce však? Pri predstave, čo všetko chytíte denne do rúk a aký vplyv majú baktérie sa aj Vám musí „zdvíhať žalúdok“.

Dajte si pozor na vlasy

Na svoje vlasy si dennodenne dávame hneď niekoľko kozmetických prípravkov, ktoré jednoducho majú množstvo chemikálií. Tie síce môžu efektívne pôsobiť na vlasy, ale rozhodne nie na Vašu pleť. Ak si napríklad nanášate lak na vlasy, určite si zakryte svoje čelo alebo iné časti tváre. Všetko, čo je v laku obsiahnuté, nemusí pôsobiť na tvár pozitívne. Obzvlášť si dajte pozor na veľmi citlivú a jemnú pokožku, ktorá môže trpieť o to viac.

Dajte si pozor na umývanie hlavy

Mohli by sme povedať, že vyššie spomenutá rada sa rozrastá aj o šampóny a iné prípravky na vlasy, ktoré bežne používame pri umývaní vlasov. Vždy si svoju tvár dokonale opláchnite po každom umývaní vlasov. Nenechajte príliš dlho tieto prípravky na tvári pôsobiť. Nemali by ste dovoliť, aby sa prípravky vpíjali do kože a tak na tvári robili šarapatu.

Vymieňajte pravidelne obliečky

V obliečkach, na ktorých spávate, sa postupom času zachytáva čoraz viac baktérií. Určite nie je na škodu, ak by ste si obliečky z času na čas vymenili. Dbajte teda aj o tento typ hygieny a predovšetkým sa snažte všetko, čo prichádza do kontaktu s Vašou tvárou, eliminovať od baktérií.

Čistite si dotykovú obrazovku

Nerobí to hádam nikto, respektíve nájdeme skôr len skutočné výnimky. Svoj mobilný telefón si absolútne nečistíme a pritom ho pravidelne prikladáme k uchu a telefonujeme. Z veľkej dotykovej obrazovky sa tak dostáva množstvo baktérií priamo na našu pleť, ktorá tým veľmi trpí. Skúste použiť aspoň vlhčené servítky a rôzne dezinfekčné prostriedky, ktoré Vám pomôžu baktérie odstrániť.

Vyberajte si jemný uterák

Svoju tvár by ste si mali utierať len do veľmi jemného uteráku, ktorý obsahuje jemné vlákna. Vyhábať by ste sa mali všetkým drsným verziám, ktoré často nemajú ani samotné „vlásky“ príliš dlhé.