Trendové účesy roku 2014 - buďte aj Vy "in"!

Ak sledujete módu a dianie okolo, určite Vám neunikli ani najnovšie trendy čo sa týka účesov. Tie taktiež podliehajú určitým vlnám a trendom, ktoré ktosi navrhol a zvolil ich za práve aktuálne. Pre ešte lepší prehľad o tom, čo je „in“ a ako by nemali Vaše vlasy vyzerať, ak chcete ísť s módou, čítajte nasledujúce riadky.

Efekt mokrých vlasov

Tento efekt zanechávajú najmä rôzne typy gélov a iných prostriedkov na Vašich vlasoch. Žena mala aspoň v minulosti vlasy vždy perfektne suché, vyfúkané. Mokré vlasy však nie sú vhodné pre každú z nás. Tento efekt je možné použiť len na objemovo veľké vlasy, ktorým neuškodí strata istej časti objemu. Pre ženy s riedkymi vlasmi je to takmer nemožné. Ak aj máte vlasy príliš často mastné, je to pre Vás potešujúca správa. Tento efekt sa využíva viac pri kratších vlasoch, ako pri extra dlhých.

Vlny a vlnky

Vlnky na Vašich vlasoch dokážu skutočne divy, ak sú dokonale vytvorené a hodia sa k vlasom. V prípade, že sú Vaše vlasy stredne dlhé alebo dlhé, je to ideálny spôsob, ako ich viac zviditeľniť a ako vyzerať ešte krajšie. Nebojte sa však experimentovať ani pri krátkych vlasov. Kučeravé vlasy sú možno doménou len niektorých žien a je to aj väčšinou zásluha trvalej ondulácie, avšak vlnky si môžete vytvoriť aj bez chemického zásahu.

Nízky konský chvost

Rozpustené vlasy – to bolo vždy „wau“. Určite sa však postupne začínajú vracať do módy aj vrkoče či chvosty, pričom najnovším trendom je veľmi nízky konský chvost. Až v oblasti krku si tak zopnete vlasy do vrkoču, pričom už nie je „in“ upínať si vlasy niekde v strede hlavy. Taktiež sa nechajte inšpirovať rozličným upínaním vlasov. Gumičky nechajte tak a použite radšej Vaše vlastné vlasy. Ak nemáte príliš dlhé vlasy, potom pouvažujte nad predĺžením vlasov, možno s technikou clip-in. Ak bude predĺženie spravené profesionálne, nikto si nevšimne rozdiel medzi Vašimi vlasmi a mezi umelými.

Pletený vrkoč

Pletený vrkoč je rozhodne už zopár rokov jednoznačným lídrom, čo sa týka noviniek na vlasoch. Väčšina kaderníctiev ponúka pletený vrkoč ako veľmi obľúbený účes, ktorý je vhodný pre viaceré typy vlasov, samozrejme, ak ich máte dostatočne dlhé. Opäť tu treba spomenúť predĺženie vlasov či iné techniky, vďaka ktorým budú vlasy dlhšie a viac vhodné pre vrkoč. Vrkoče boli symbolom žien najmä v minulosti, v minulých rokoch sa však vytratili najmä kvôli staromódnosti a dnes sa opäť vracajú medzi ženy, u ktorých si nachádzajú čoraz viac obľúbeniek.

Pokerface – minimalizmus vo vlasoch

Rovné vlasy svedčali len máloktorým ženám. Väčšinou to bolo znakom akejsi neupravenosti, pretože vlasy neboli ničím výnimočným. Tu treba pouvažovať nad ofinou, ktorá nie je vhodná pre každú ženu. Vlasy bez ofiny pri taktomto účese nevyzerajú vždy ako šťastné riešenie, pričom pri samotnej ofine je dôležitá aj jej dĺžka. Nemusíte ju mať až po obočie, ale môže byť aj kratšia.