Tipy na krátky účes!

Krátke vlasy? Bez problémov! Len si ich navlhčíte alebo necháte suché, nanieste na ne gél či lak a po uschnutí máte perfektný účes. Alebo s nimi neurobíte nič, pretože to ich krátka dĺžka neumožňuje, čiže starostlivosť o ne je v podstate vyriešená ich ostrihaním.

To však nie je pravda. Aj keď Vám v tomto článku ukážeme zopár skvelých nápadov, ako si svoje vlasy upraviť inak, možno lepšie a možno Vás k niečomu inšpirujeme.

Ofinka a Bob

Poznáte Bob? Hlúpa otázka, ak nosíte kratšie vlasy už dlhšiu dobu. Je to účes, ktorý nemá prečo a zrejme ani nikdy nevymizne z módy. Ak by sa Vám tento účes zdal príliš všedný, môžete ho doplniť napríklad ofinkou, ktorá mu takpovediac svedčí. Pomôcť si však môžete aj sponkami, čelenkou alebo si ofinu príliš neupravujte – nechajte si ju spadnutú.

Vyskúšajte asymetriu

Ak už nič iné, tak aspoň zvoľte asymetriu. Skúste si skrátiť ofinu na kratšiu dĺžku ako predtým a taktiež si našuchorte ostatné vlasy, najmä v zadnej časti, aby ste vytvorili akési strapaté hniezdo. Či už máte radi divokejší život, párty alebo iné šantenie, tento typ účesu nemusí byť určený len pre odvážnejšie z Vás.

Bob s kučierkami

Vlnky sú rozhodne príjemným spestrením viacerých typov vlasov. Bob už poznáte, avšak teraz by ste ho mohli doplniť ešte aj o vlnky. Poznáte napríklad Jessicu Alba? Práve ona zvykla nosievať tento účes, ktorý je veľmi štýlový. V prípade, že máte jemné črty tváre a oči, ktoré chcete nechať vyniknúť, je tento účes ako stvorený pre Vás.

Odvážny účes

Aj tak by sa dal nazvať účes, ktorý si popíšeme. Nespútaná povaha a akčnosť – ak sú práve toto Vaše vlastnosti, rozhodne vyskúšajte tento strih. Charakteristické pre tento účes sú krátke vlasy vzadu a dlhšie v hornej polovici, ktoré sú vyčesané do ˇčíra“, ktoré určite poznáte. Tento účes sa dá veľmi vhodne doplniť aj o šaty či kostým, v ktorom budete vynikať a kedy získate pozornosť Vášho okolia.

Zbavte sa okrúhlej tváre

Okrúhlu tvár môžete značne redukovať napríklad vhodne zvoleným účesom. Ak máte výrazné lícne kosti, zvoľte kratšie, vyžehlené vlasy, ktoré budú mať niekoľko prameňov lemujúcimi tvár a jemnú ofinku učesanú smerom do boku. Tvár sa opticky zúži a Vy získate možno stratený šmrnc.