Tipy na jesenné líčenie sú tu!

Leto je už dávno preč a zima so sebou prináša okrem chladného počasia aj celkom iný typ líčenia. Nielen však líčenie prechádza zmenami, ale aj naše oblečenie či účesy. To všetko musíme skombinovať tak, aby celkový outfit a náš výzor spolu ladili. Každý rok sa aj líčenie a trendy v líčení menia, pričom rok 2014 nie v tomto smere žiadnou výnimkou.

Raisy sú in

Prirodzenosť – to je práve tá vlastnosť, na ktorú treba v tomto období dbať. Aj v tomto roku platí, že čo je umelé, to je akési nežiaduce. Skôr ako na kilá make-upu by ste mali dbať na prirodzenú krásu, ktorá je možná len nanesením rozumného množstva líčiacich prostriedkov na Vašu tvár. Pleť, pokiaľ možno, by mala zostať absolútne bez make-upu. Skôr by ste mali zvýrazniť Vaše riasy, ktoré by mali vyniknúť posmedzi všetkých ostatných oblastí na tvári. Dbajte predovšetkým na kvalitnú maskaru, pretože iba tá dokáže zvýrazniť riasy skutočne výnimočne. Rozhodne nemôže zanechávať žiadne hrudky a ostatné pozostatky, ktoré na krásnych riasach nemajú čo hľadať.

Chladné ako kovy

Kov – materiál, z ktorého ide chlad a akýsi prirodzený strach. V kozmetike je možné tento efekt zobraziť prostredníctvom metalických odtieňov očných líčidiel. Tie sa nosia v rôznych farebných prevedeniach, pričom väčšina z Vás si azda najviac obľúbi šedú, striebornú, medenú či hnedú. Keďže sa povrchový nádych mierne leskne, je vhodný aj na príjemnú večeru alebo rôzne večerné slávnosti, keďže v tme dokonale vynikne.

Hry s farbami

Pre jeseň sú farby veľmi charakteristické. Aj lístie, ktoré opadáva zo stromov, nesie so sebou odtiene žltej či červenej. Ani my by sme sa nemali „zahanbiť“ a svetu by sme mali ukázať krásne farbičky na našej pleti. Predovšetkým make-up očí sa dá krásne farebne doladiť, pričom v kurze je predovšetkým modrá, oranžová či červená farba.

Presná línia

Linky na očiach vidieť čoraz častejšie. Nemožno sa však ničomu čudovať, keďže oči dokonale zvýraznia a pôsobia skutočne elegantným dojmom. Síce pri niektorých ženách dokážu pridať o pár rokov viac, a to najmä kvôli ich strohosti, väčšina žien si ich aj tak volí ako skvelý doplnok k ich bezchybnej vizáži. Čiernou farbou očnej linky dokážete ako-keby podčiarknuť Váš styling. Či už zvolíte tenšiu alebo hrubšiu očnú linku, záleží len na Vás. Určite by ste to však s jej hrúbkou nemali preháňať.

Plné pery

Ak chcete vyzerať neustále sviežo, nemali by zostať chladné ani Vaše pery. Doprajte im vždy výraznú farbičku, ktorá ich zvýrazní a pomocou ktorej sa môžu stať stredobodom pozornosti. V tomto roku „fičia“ akési berrry odtiene, teda odtiene bobuľového ovocia.