Tipy a triky pre dlhé vlasy

Ak má žena krátke vlasy, túži zväčša po dlhých. Naopak, žena s dlhými vlasmi si často povzdychne, aké bezstarostné by to bolo s kratšími vlasmi. To sme my – ľudia, ktorí sa neustále na niečo sťažujeme :-). Tak či onak, v tomto článku Vám priblížime niekoľko tipov pre dlhé vlasy, ktoré stoja za vyskúšanie a rozhodne pomocou nich budete vyzerať celkom inak. Ak ste jeden či dva z nich už vyskúšali, neváhajte realizovať aj ďalšie z nich. Veď ako sa hovorí: „život je zmena“.

Jednoduchá cestička

Ak už nič iné, cestička je rozhodne spôsob, ako dodať Vašim vlasom celkom nový šmrnc. Takéto retro, ktoré sa nosilo už v od nepamäti, je stále „in“ a ako iste viete, čo bolo v minulosti sa vracia aj do súčasnosti ako hit. Na to, aby ste vytvorili naozaj efektívnu cestičku, Vám postačí aj obyčajný hrebeň, ktorý bude mať ostrý koniec. S touto pomôckou razom vytvoríte cestičku posadenú na bok. Doprava či doľava – to závisí len na Vás. Potešíte sa nielen Vy – svojim novým lookom, ale aj Vaše korienky, pre ktoré je cestička veľmi prospešná.

Vlnky

Rozpustené vlasy môžu byť rovné alebo na nich môžu byť vlnky. Je to len na Vás. Aj keď s vlnkami sa len máloktorá bude chcieť „hrať“, výsledok často stojí za to. Vlnky umožňujú hneď niekoľko variácií, ktoré považujeme za akýsi jesenný tip.

Mierne – ležérne vlnky sú horúcim typom vlniek, ktoré by nemali chýbať ani na Vašej hlave, ak máte dlhé vlasy. Vytvoríte ich veľmi jednoducho a efektívne, a to pomocou kulmy či nátačiek, respektíve papilot. Okrem ležérnych poznáme taktiež aj veľké objemové vlny, ktoré pôsobia často elegantnejšie a sú vhodné predovšetkým k dlhým šatám. Pôsobia skutočne žensky a väčšine žien prospejú k ich kráse. Síce stoja Vaše úsilie a čas, ale rozhodne výsledok poteší. Okrem vlniek to môžu byť aj kučierky, ktoré dokonale zvýraznia Vaše vlasy. Na ich „výrobu“ použite menšie nátačky alebo spomenuté papiloty. Každý prameň vlasov by ste mali dôkladne natočiť a po vyfúkaní dostanete veľmi objemný výsledok.

Objem

Objem vlasov sa dá docieliť s kučierkami či vlnkami, ale aj bez nich. Na objem používajte štandardne guľatú kefu a fén, ktorý napomôže k lepšiemu výsledku. Pomôcť si pokojne môžete aj natupírovaním, čo je však menej obľúbený spôsob najmä u mladších žien. Celkovo sa objem dá získať aj používaním vhodných šampónov a kondicionérov, ktoré sú na to určené.

Dlhé vlasy majú svoje čaro a Vy im čarovný efekt môžete ešte viac znásobiť spomenutými trikmi, ktoré z nich spravia neodolateľnú korunku krásy.