Staráte sa správne o svoje farbené vlasy?

Farbené vlasy vyžadujú o čosi odlišnú starostlivosť, ktorá sa im však často nedostáva. Táto starostlivosť dokáže farbu na nich udržať oveľa dlhšie, pričom sa nemení ani odtieň či sýtosť. Pri farbení mnohé ženy zabúdajú na to, že vlasy sú vystavované chemickému zásahu, ktorý ich neustále ničí a nedovoľuje im, aby boli prirodzené. Samozrejme, v minulosti boli farby na vlasy oveľa agresívnejšie, avšak ani dnes výsledný efekt nedosiahnete len pomocou prírodných látok.

Nasledujúce rady by Vám však mali napomôcť k tomu, aby farbené vlasy príliš netrpeli a boli v neustále dobrej kondícií a vitalite.

Dodajte im vitalitu

Po farbení zvyknú bývať vlasy veľmi vysušené a často sú v hroznom stave. Vyzerajú celkom neupravene a sú bez lesku. Je to však celkom prirodzený jav, ktorý nasleduje po farbení, avšak s ktorým dokážete bojovať vďaka mnohým prípravkom na vysušené a farbené vlasy. Najdôležitejšia je azda maska na vlasy či balzam, ktoré však môžete aplikovať na vlasy minimálne po 24 hodinách do farbenia vlasov. Je to najmä kvôli zachovaniu efektu farbenia, pričom tesne po farbení by ste mohli samotnú farbu zmyť alebo farbenie inak znehodnotiť. Taktiež používajte aj špeciálne produkty na farbené vlasy, predovšetkým šampóny, ktoré udržujú farbu na vlasoch a dodávajú im aj potrebný lesk či vitalitu. Využiť môžete aj mnohé domáce recepty či produkty z Vašej kuchyne. Všeobecne prospešný pre vlasy je olivový olej, ale aj majonéza, pričom dôležitý je najmä samotný tuk či mastnota. Nemusíte sa obávať, že by boli vlasy po aplikovaní týchto „pomocníkov“ príliš mastné. Stačí, ak si ich necháte pôsobiť aspoň 10 minút a potom si vlasy dôkladne umyjete. Pre mnohých je často ľahšou alternatívou zakúpenie špeciálnych vlasových olejov, ktoré okrem iného zabraňujú aj štiepeniu končekov či dodávajú vlasom lesk.

Nechajte ich oddýchnuť

Nie všetky ženy radi počujú slová, že farbiť vlasy nemôžete veľmi často kvôli ich štruktúre, regenerácií a podobne. Vlasy musia byť na samotné farbenie pripravené a nemôžete ich vystavovať tomuto chemickému zásahu príliš často. Väčšina z Vás si farbí vlasy najmä kvôli vyrastajúcim korienkom v prirodzenej farbe. To však môžete vyriešiť používaním šampónu namiesto farby, ktorý je k vlasom oveľa šetrnejší a ich štruktúru príliš nezaťažuje.

Nepoužívate horúcu vodu

Príliš veľké teplo všeobecne škodí vlasom a v zásade nezáleží na tom, či je to horúci vzduch alebo voda. Jednoducho by ste sa mali vyhýbať tomu, aby vlasy boli vystavované vysokým teplotám, keďže tie dokážu zničiť na nich farbu a farebný odtieň. Odporúča sa, aby ste si vlasy umývali len s vlažnou vodou, prípadne zašli do „extrému“ a pustili si vodu studenú. Tá absolútne neničí vlasy a farbu na nich, ktorá na nich vydrží oveľa dlhšie neporušená a s nezmeneným odtieňom. Vyskúšajte niektoré zo spomínaných rád aj Vy, ak si chcete farbu na vlasoch udržať ešte dlhšie.