Rady pre staršie! Ako sa starať o pleť vo vyššom veku?

Vrásky sú s čoraz rastúcim vekom viditeľnejšie a Vy sa viacerými prostriedkami snažíte o to, aby ste ich čo najviac tlmili a aby ste svoj vek ukrývali pod vrstvou make-upu a púdru. Často je to však len otázka prísunu vhodný látok, minerálov a vitamínov, ktoré pleť opätovne „postavia na nohy“ a vďaka ktorým zvíťazíte nad starnutím.

Pite dostatok tekutín

Tekutiny sú základom k ideálnej hydratácií. Ak je pleť dehydratovaná, je ako keby „vysušená“ a tým stráca svoju energiu a všetko, čo ju robí krásnou. V kondícií ju tak môžete udržať spomenutým pitím vody alebo akýchkoľvek tekutín, a to aspoň v objeme 2-3 litre denne. Pomôcť si môžete aj ochutenou vodou, napríklad o svieži citrón alebo o minerálku. Jednoducho dbajte o pitný režim a to sa prejaví aj na Vašej pokožke.

Neumývajte ju často

Ak sme vo vyššie uvedenom odstavci spomenuli práve vodu, ktorá má pozitívne účinky na pleť, takto platí len pri jej pití. Samozrejme, treba sa aj umývať, avšak vždy s mierou. Rozhodne by ste sa nemali sprchovať každý jeden deň, aby ste paradoxne vodou pokožku nevysušili. Môžete tým pozastaviť tvorbu mazu, ktorá je prirodzená a ktorá chráni Vašu pokožku. Pre pokožku nie je príliš vhodné, aby ste sa sprchovali alebo kúpali v príliš horúcej vode, ktorá jej dokáže spôsobiť sčervenanie a tiež aj vysušenie v konečnom dôsledku. Ráno by ste sa mali len jemne opláchnuť na tvár a večer zmyť všetky nečistoty z pokožky.

Vyberajte si kozmetiku

Znie to zvláštne, ale je to tak. Pozerajte najmä na samotné zloženie kozmetiky, ktoré ovplyvňuje aj Váš konečný výsledok – teda výsledok na Vašej pokožke. Na trhu si musíte selektovať prípravky, ktoré majú vyslovene chemické zloženie obsahujúce mnohé agresívne látky a produkty či prípravky, ktoré sú založené na prírodnej báze a sú vhodné aj na každodenné používanie. Vyberajte si napríklad rôzne masky na pleť, ktoré dokážu oživiť pleť a dodať jej potrebné látky. Taktiež dbajte na výber šampónu či sprchového gélu, teda prípravkov, ktoré používame dennodenne.

Podkladový vymeňte za hydratačný

Make-up a podkladový krém pozná azda každá z Vás. Keď sa však objavia hlbšie vrásky, týmto spojením si zrejme príliš nepomôžete. Podkladový krém by dokázal ešte viac zvýrazniť vrásky a make-up by sa usadil v ryhách, čím len upozornil na tento nedostatok. Ak si však dáte najskôr hydratačný krém, ktorý vyplní tieto ryhy a iné priehlbeninya následne naň aplikujete make-up, bude to skvelé riešenie, ktorým získate krásny vzhľad Vašej pokožky.