​Preč s únavou! 3 ťahy make-upom, aby ste boli stále svieža!

„Každý deň nie je nedeľa“. Tak aj to by sme si mohli povedať, ak sa ráno pozrieme na našu pleť a vidíme ju celkom unavenú a často aj zničenú. Aj keď by sme chceli vyzerať často úžasne a skvele, nie vždy je to možné. Netreba sa ľutovať, ale skôr hľadať spôsoby, ako zamaskovať únavu a ako očariť Vaše okolie. Kozmetika nie je len na dekoráciu alebo na zvýraznenie niektorých prvkov na tvári. Môžete ňou aj skvele zachraňovať nedokonalosti.

Obtiahnite si najkrajšie črty

Ak už je Vaša pleť unavená, určite sa nezabudnite nalíčiť. V prvom rade by ste si mali obtiahnuť práve tie prvky, ktoré máte najkrajšie a ktoré by mali byť stredobodom Vašej pozornosti. Jemná vrstva kozmetiky by sa mala nachádzať na Vašich perách, očiach či lícach, ktoré si to rozhodne zaslúžia.

Veľmi jemné farby na tvár

Aj napriek tomu, že našim cieľom je prekryť únavu, určite to netreba preháňať. Tmavé farby v tomto prípade v spojení s veľmi hrubou vrstvou „fasády“ nie sú v tomto prípade vôbec vhodné. Aj keď rozhodne precíznejšie maskujú všetko, čo je pod nimi, rozhodne to neskúšajte na Vašej tvári. V konečnom dôsledku zvyknú únavu ešte viac podčiarkovať a dávať do pozornosti práve tie časti tváre, ktoré trpia najviac. Voliť by ste mali veľmi svieže a jasné farby. Svoje líčidlá nanášajte veľmi opatrne a jemne, aby ste neustále pôsobili prirodzene. Využiť môžete aj efekt púdru. Okrem make-upu nezabudnite použiť aj akýkoľvek rozjasňovač. Takýto „malý zázrak“ je vhodný na využitie práve v takýchto chvíľach. Ideálne sa teda hodí na zbavenie sa kruhov pod očami, poblednutej pokožky, ale aj akéhosi sivého nádychu. Nanášať by ste ho mali na veľmi tmavé miesta Vašej tváre, napríklad pod oči alebo do jamky na brade, či do záhybov okolo nosa.

Zabudnite na tmavé oči

Ak je na Vašej tvári vidieť únava, určite svoje oči ešte viac nezvýrazňujte tmavými odtieňmi. Ak by ste chceli linku, tak rozhodne zvoľte tú, ktorá má predĺžený koniec. Dymové očné tiene vymeňte za svetlejšie, žiarivejšie a skôr sa inšpirujte denným líčením ako nočným. Určite nezabudnite na špirálu, ktorá predlžuje riasy a je odporúčané, aby ste vynechali spodnú líniu mihalníc.

Očarte perami

Ak by ste mali niečo zvýrazniť, určite sa zamerajte viac na svoje pery, ako čokoľvek iné. Práve tie si zaslúžia často zvýrazniť. Nebojte sa sýtej červenej, ružovej či inej farby. Nezabudnite však na to, aby ste vyzerali neustále prirodzene.