Poznáte účesy pre guľaté tváre?

Guľatá tvárička nie je ničím výnimočným pri pohľade na množstvo žien okolo nás. Každá žena sa chce v princípe vyvarovať všetkých nedostatok a negatív, ktoré má, aby vyzerala ešte krajšie a ešte zvodnejšie. Účesy pre guľaté tváre sú možno špecifické, avšak nie zložité. Ich hlavným cieľom je, aby tvár vynikla a Vy ste s ňou dokázali zapôsobiť.

Charakteristickými znakmi guľatej tváre je celková oblá črta, líca, ktoré pôsobia plnšie či menší nos, ktorý ako keby zaniká v celej tvári. Ženy s guľatými tvárami zvyknú vyzerať mladšie, pretože táto tvár je charakteristická pre deti, respektíve dievčatá. Zamaskovať sa dá rôznymi spôsobmi, aspoň čo sa týka úpravy vlasov.

Rozpustené vlasy

Ak si svoje vlasy rozpustíte, tvár nebude taká dominantná a celkový dojem z nej bude oveľa lepší. Zbavíte sa detského výrazu, pretože krásne upravené rozpustené vlasy dajú zabudnúť na „detskú tváričku“. Ideálne sú stredné a dlhé vlasy, ktoré dokážu tvár zúžiť a vytvoriť tak opačný dojem. Vlasy by mali byť voľné bez toho, aby ste ich zakladali za uši alebo inak pripínali so sponkami.

Vlnky

Predstavuje veľmi vhodné riešenie, najmä čo sa týka dám s plnšími tvárami. Rozdiel je však medzi kučierkami a medzi vlnkami. Kučierky sú veľmi nápadné a vytvárajú objem, čo je síce žiaduce, avšak nie v okolí tváre. Vlny by mali byť padavé a ležérne, ako keby nedokončené. Ak je tvár guľatá, potom zväčša hovoríme o akomsi „dokonalom“ tvare.  Práve tým, že vlny by boli ležérne dosiahnete ich nepravidelnosť, ktorá vyzerá pri tomto type tvári veľmi žiadane a pozornosť sa tak nesústredí na tvár, ale na nepravidelnosť vĺn.

Chvost asi nie

Aj keď, je to veľmi otázne. Niektoré ženy majú radi kratší či dlhší chvost, pričom často povieme, že vyzerajú skutočne dobre a sú sympatické. Vylepšením samotného chvostu je však ofinka, ktorá by sa mala nachádzať na čele. Ofina je všeobecne veľmi dobrý maskovací manéver. Pomocou cestičky nabok a ťahania cez čelo môžete vytvoriť ofinu, ktorá bude skutočne stáť za „to“. Diagonála na vlasoch samotné vlasy zužuje, a to pri každom type vlasov.

Drdol?

Drdol je veľmi lákavá alternatíva k rozpusteným vlasom. Samozrejme, je však vhodný iba v prípade „prísneho“ zopnutia vlasov, nie veľmi ležérneho. Na temene nezabudnite vlasy natupírovať a mierne ich nadvihnite. Týmto spôsobom si opticky predĺžite tvár a v konečnom dôsledku ju aj zúžite.

Všetky tieto účesy sú vhodné na guľaté tváre. Sú však aj tie, ktoré sú absolútne nevhodné. Všetky sú charakteristické krátkymi vlasmi, to znamená, vlasmi maximálne po bradu. Vtedy je Vaša tvár ešte guľatejšia. Nezabúdajte však, že aj krátke vlasy môžete kombinovať s ofinou, ktorá je veľmi vhodná pre tento typ tváre.