Ktoré potraviny prispejú k Vašej kráse?

Dnešný ideál krásy hraničí už s niečím neakceptovateľným, nepekným, nezvládnuteľným. Krása , najmä tá fyzická hraničí mnohokrát až z gýčom, niečím umelým, neprirodzeným. Vo všetkých produktoch kozmetického priemyslu je veľa chémie, konzervantov, farbív. To má za následok veľké množstvo alergií. Dávnejšie ľudia preferovali prirodzenú krásu, dnes sa tento ideál vracia, len je pozmenený v tom hlavnom posolstve. A to tým, že k prirodzenej kráse ženy nasledujú po neprirodzenej ceste plnej estetických zákrokov, umelých výplní a materiálov. Ale existuje spôsob, ako vyzerať dobre aj bez týchto umelých zásahov do nášho tela.  Princíp spočíva v pravidelnej konzumácii potravín, ktoré prospievajú nášmu zdraviu aj kráse.

Uhorka

Uhorka obsahuje mimo všetkých vitamínov aj veľa vody. Práve voda zabezpečuje hydratáciu tela zvnútra, ale aj pokožky - formou obkladov na tvár.  Uhorka je dobrá aj pri diéte, alebo ak si kontrolujete to, čo zjete. Má veľmi malé percento kalorií a veľký podiel vody, vďaka čomu máme pocit, že sme sýty, ale je to vlastne len objem vody. Takže sa dá povedať, že sme oklamali žalúdok a ěste naviac urobili niečo pre svoje zdravie.

Mango

Toto ovocie spoznali naši predkovia už pred stovkami rokov. Už vtedy vedeli, aké skvelé účinky má na naše telo. Obsahuje veľa vitamínov A, C, draslík, vlákninu. Tiež pôsobí preventívne proti infekciám, upokojuje sliznice a zabezpečuje tiež lesk vo vlasoch.

Citrón

Citrón je známy svojim vysokým podielom vitamínu C. Je životabudič v rôznych situáciách, či už pri chrípkových stavoch, únave, alebo vyčerpaní. Dobrý typ je vypiť pohár vlažnej vody s citrónovou šťavou nalačno, naštartuje to metabolizmus. Tiež je citrón výborný pri čistení a bielení, napr. nechtov po práci v záhrade. Stačí si napustiť kúpeľ na ruky, pridať pár kvapiek olivového oleja, pár koliesok citróna, morskú soľ a bylinnú esenciu, akú máte radi. Po pár minútach budú vaše ruky krásne hebké, nechty biele.

Banány

Banány by sme mali mať vždy po ruke, ak sa chystáme niekam na túru, či na cesty. Obsahujú ľahko stráviteľný cukor, teda rýchly prísun energie do tela. Ďalej banány obsahujú značné množstvo vitamínov B, B1,B2, fosfáty i draslík.

Avokádo

Avokádo sa v našich končinách nevyužíva v domácnostiach bežne. Pritom jeho zloženie je tak vzácne. Avokádo obsahuje antioxidačné látky, má protizápalové účinky, jeho konzumovanie má priaznivý účinok na zrak. Využíva sa tiež v kozmetike. Doma si ho môžeme pridať do masky na vlasy, či na tvár. Musí byť však dostatočne zrelé, málo mäkké.

Med

Med má unikátne zloženie vitamínov a látok prospešných pre naše telo. Dobre nám robí i v strave, ale tiež pomáha našej vonkajšej kráse.  Avšak dôležité je orientovať sa pri výbere medu najmä na jeho kvalitu. Čím kvalitnejší med, tým vyššia je jeho cena, ale aj lepšia jeho chuť. Med môžeme pridať do masky na tvár ale aj zábalu na vlasy. Pokožka po ňom je jemná a vlasy hebké. Zároveň med vytvorí ochranný film na vlasoch.