Ktorá kefa je na Vaše vlasy?

Kefa na vlasy je obľúbeným doplnkom každej ženy. Ale ktorá je tá správna? Nie na všetky vlasy je vhodná rovnaká kefa, aj preto si v tomto článku bližšie popíšeme niektoré druhy. 

V zásade sa kefy líšia od vlasov, na ktoré ju možno použiť. Samotné kefy na vlasy majú rôznu hustotu štetiniek, rozličný materiál, z ktorého sú vyrobené či tvar, ktorý je viac či menej vhodný na konkrétne vlasy. Pozorne čítajte a pri výbere kefy sa nemôžete zmýliť.

Veľká okrúhla kefa s prírodnými štetinami

Vyskytuje sa pomerne často a mnoho žien si ju obľúbilo. Je to najmä kvôli jej veľkosti a prírodným štetinám, ktoré nie sú už tak často na kefách vidieť. Samotné štetiny dokážu zabrániť vlasom, aby sa ježili a vytvárali tak nedokonalý účes po česaní s kefou. Dá sa použiť aj pri fénovaní tesne po kontakte s vodou. Vo vlasoch zanecháva jemné stopy, ktoré pôsobia veľmi prírodne a uhľadene. 

Polookrúhla kefa

Na tejto kefe nájdete kratšie, ale aj dlhšie štetinky. Oba typy štetiniek sú veľmi citlivé k pokožke, pričom samotné vlasy ani pokožku nepoškodzujú. Ak potrebujete vytvarovať účes alebo si neupravené vlasy prebehnúť s kefou, presne tento typ je vhodný pre Vás. Pre ešte dokonalejší účes si môžete končeky vlasov upraviť prostredníctvom laku na vlasy či iných prípravkov a samotné pramene vlasov upraviť pomocou kefy. Vlasy budú perfeketne prečesané a budú mať Vami požadovaný tvar. Táto kefa je vhodná aj pri fénovaní si vlasov.

Malá okrúhla kefa

Na krátke vlasy je tu malá okrúhla kefa, ktorú je možné použiť aj na vlnité typy vlasov. Či už má umelé, prírodné alebo zmiešané štetiny, efekt zostane rovnaký. Prírodné sú však o niečo citlivejšie k pokožke a k vlasom. Ak chcete vytvoriť aj z krátkych vlasov poriadny objem, potom táto kefa dokáže vytvoriť perfektný vzdušný účes, ktorý si zamilujete.

Oválna kefa s riedkymi štetinami

Pri tomto type kefy sú štetiny v gumennom podklade, ktorý je značne pohyblivý a tak sa prispôsobuje Vašim pohybom s kefou. Oválna kefa s týmto podkladom primárne slúži na vytvorenie vzdušného a prirodzeného účesu. Môžete si však aj pomasírovať hlavu a zároveň z nej odstrániť nečisitoty, ktoré sa nachádzajú na pokožke či vo vlasoch. Riedke štetiny sú veľmi príjemné, avšak nie často dostačujúce na to, aby účes bol presne podľa Vašich predstáv.

Kefa so štetinami z umelej hmoty

Mäkké štetiny na plochej a širokej kefe s mäkkými štetinami z umelej hmoty, ktoré majú na konci malé guľôčky, sú vhodné pre akékoľvek, najmä dlhšie vlasy. Je to typ masážnej kefy, ktorá je vhodná tak na tvarovanie účesu, ako aj masírovanie pokožky hlavy. Môžeme povedať, že čím dlhšie vlasy máte, tým by ste si mali kefu kúpiť širšiu. Plochú kefu môžete používať aj pri rozčesaní mokrých vlasov.

Riedka kefa

Riedke kefy s umelými štetinami sú vhodné pre krátke vlasy, pričom ich využitie je najmä pri fénovaní vlhkých vlasov. Fén vďaka tekto kefe môže prenikať až k samotným korienkom vlasov a tým ich dokonale zbaví všetkej vlhkosti.

Samotné kefovanie vlasov má viacero nesporných výhod. Okrem toho, že si dokážete upraviť svoje vlasy má kfovanie vplyv aj na prekrvenie vlasovej pokožky, ktorá potrebuje raz za čas aj takýto impulz. Po kefovaní vidieť aj množstvo vlasov, ktoré na kefe zostali. Je to znak silného vypaádavania, ale aj odstraňovania odumretých vlasov, ktoré neboli dobre vyživované. Ak chcete byť citlivá k Vašej pokožke, potom radšej zvoľte prírodné štetiny. Dnes ich však vedia pomerne dobre nahradiť aj umelé, ktoré slúžia aj ako masážny nástroj. Kefy sú výborné na rozčesanie vlasov, tvarovanie účesu, ale ja spomínaný príjemný pocit pri masírovaní pokožky.