​Krajšie obočie – ako naňho?

Ženské obočie je v mnohých ohľadoch veľmi špecifické. Nie vždy sme s ním spokojné a často na ňom hľadáme aj tie najmenšie nedokonalosti. Pinzeta, vosk či ceruzka sú našimi vernými spoločníkmi pri jeho úprave, kedy sa snažíme z jeho vzhľadu dostať maximum.

Prirodzené obočie

Prirodzenosť je pri obočí základ, od ktorého ak raz odbočíte, už sa k nemu nebudete môcť vrátiť. Nechajte si preto prirodzené obočie s jeho prirodzeným tvarom, aby ste dosiahli veľmi elegantný vzhľad. Ak ste doteraz boli zvyknutí na to, že všetko si vykonávate svojpomocne, mali by ste sa aspoň v tomto prípade rozhodnúť práve pre kozmetický salón. Malá nehoda v podobe vybehnutia s Vašou pinzetou sa môže stať veľmi rýchlo a potom ju len s ťažkosťami dokážete napraviť.

Dostatok času na krásne obočie

Vypestovať krásne obočie – to chce rozhodne dostatok času, pretože bez neho to jednoducho nejde. Chĺpky by mali narásť a Vy by ste sa o ne už počas rastu mali dostatočne starať. Dôležitý často nie je len spodok obočia, ale aj horná línia. Pomocou nich sa často dajú robiť divy a ak by ste ich nechali narásť, potom bude aj výsledok oveľa lepší.

Pinzeta je základ

Na úpravu obočia sa používa hneď niekoľko rozličných nástrojov. Pinzeta je však základ, ktorý musíte používať a musíte vedieť, ako ho vlastne ovládať. Práca s ňou je veľmi precízna a nemali by ste sa báť obočie s ňou upravovať. Rozhodne však postupujte pomaly a trhajte chlp za chlpom, ako keby ste mali naraz vytrhnúť príliš veľké množstvo chĺpkov.

Používajte vhodné produkty

Na trhu existuje hneď niekoľko produktov, ktoré sú určené na starostlivosť o obočie. Gély, vosky či maskary dokážu obočiu veľmi pomôcť a udržiavajú ho v skvelej kondícií. Ich primárnym účelom je dodávať výživu chĺpkom a udržiavať ich silné a krásne. Ak by ste chceli pomocou týchto produktov vytvoriť plnšie obočie, rozhodne na to použite vosk a púder. Na vrstvu vosku naneste púder a naňho zasa vosk.

Púder nikdy nesklame

Ceruzka zanecháva za sebou celkom neprirodzený výraz, pričom práve púdrom sa to dá ľahko napraviť. Púder dokáže efektívne zamaskovať všetky stopy a nedostatky, pričom sa vytvorí celistvejší dojem.

Veríme, že s našimi radami budete mať aj Vy krajšie obočie. Nie je to nič zložité v mnohých prípadoch Vám na ceste za vysneným obočím postačia aj maličkosti. Rozhodne sa však zverte radšej profesionálke v tejto oblasti, ako by ste sa mali o svoje obočie starať len svojpomocne a to s nie vždy vynikajúcim efektom.