​Kedy konečne zmizne akné?

Priznajme si to – každá z nás sa snaží byť čo najkrajšia, aj keď je to v niektorých momentoch jednoducho nemožné. Akné je problém, ktorý trápi predovšetkým tínedžerky. Tie sú sužované nepríjemnými pupáčikmi, ktoré sa množia na ich tvári často ako huby po daždi. Avšak tento článok nevznikol len ako hodnotenie problému, ale skôr ako rada, ktorou Vás hádam potešíme. Akné sa dá pokojne zbaviť jednoducho a bez problémov. Neveríte? Tak čítajte ďalej.

Základ je v používanej kozmetike

Samotné akné nájdeme aj na mnohých dospelých ženách – bohužiaľ. Aby sme však mohli vyrážku či pupáčik označiť za akné, musí spĺňať určité parametre. Každá z vyrážok je však nepríjemná a rozhodne Vám nepridá nič na Vašej kráse. Príčin týchto vyrážok je často rôzny. Môže to byť v génoch, kedy to jednoducho neovplyvníte alebo to môže byť príčinou zlej kozmetiky, ktorú používate.

Ako často si čistíte či vymieňate púder alebo lícenku? Zvyknú sa tu ukladať rôzne zvyšky kozmetiky, tuku z pokožky či rôzne baktérie. Je to tak ideálne miesto, ktoré v konečnom dôsledku spôsobuje Vaše akné. Aj keď používate rôzne moderné kozmetické prípravky, práve týmto spôsobom si tam akné znovu nanášate. Vyrážky nikdy nedráždite, ale sa ich snažte radšej veľmi jemne odstrániť. Majte na pamäti, že ich dráždenie spôsobuje ich množenie a ešte väčšie zvýraznenie na Vašej tvári. Na vyrážky teda nepoužite žiaden drsný peeling, ale sa pokúste odstrániť obyčajnou vodou. Práve s vodou si musíte opláchnuť tvár, avšak pozor na veľmi intenzívne spojenie rúk s tvárou – na rukách sa zvyknú nachádzať mnohé baktérie.

Ako teda postupovať?

Ako sme už vyššie spomenuli, dôležité je predovšetkým prílišné nedráždenie akné a pupáčikov Vašimi rukami, ale aj používanie vhodnej kozmetiky. V tomto prípade sa nebojte investovať do drahšej, často lepšej kozmetiky s prírodným zložením bez zbytočných chemických prísad. Takáto kozmetika sa prejaví už po prvých dňoch používania, pričom je založená na prírodných výťažkoch. Pokojne môžete siahnuť po kozmetike Kallos, ktorá je práve takou kozmetikou zaručujúcou skvelé účinky behom niekoľkých dní.