​Dokonalé a prírodné riasy – vieme, ako na ne!

Mihalnice sú často na ženách stredobodom pozornosti. Tento detail však často trpí tým, že používate nevhodnú kozmetiku, respektíve nemáte dostatočný cit v ruke na to, aby ste vyzerali okúzľujúco a očarili tak všetkých naokolo. Deň čo deň sa každá z nás snaží vydolovať zo svojich rias maximum, a to napríklad používaním neustále lepšej maskary, ktorá sľubuje vynikajúci výsledok. Objem aj dĺžka sú azda tie najdôležitejšie vlastnosti rias, pričom práve v tomto článku sa pozrieme na to, ako dosiahnuť skvelý objem aj dĺžku na Vašich riasach.

Používajte triky

Líčenie je každopádne umenie a treba sa ho naučiť. Obyčajná maskara sa taktiež nedá naniesť len jedným spôsobom, ale existuje viacero tipov, ako z nej vyťažiť maximum. Vrstvenie rozhodne zlepšuje dojem, avšak podmienkou pre to je vysoká kvalita maskary. Takto kvalitná maskara neodpadáva a nevytvára klasické hrudky, ktoré možno vidieť na mnohých ženách. Základná vrstva by sa mala nechať zaschnúť a následne naniesť ďalšia, aby sa celá vizáž nepoškodila. Odborníci taktiež radia skúsiť aj dve rôzne farby. Lepší výsledok je prakticky zaručený.

Maskara by sa mala nanášať vždy od korienkov. Práve tým, že ešte viac zvýrazníte korienky ako miesto, odkiaľ riasy vyrastajú, bude výsledok dokonalejší. Skvelý dojem môžete dosiahnuť aj tým, že nalíčené riasy necháte zaschnúť a na záver špirálu veľmi intenzívne pritlačíte o korienky.

Zvýraznenie korienkov však môžete realizovať aj celkom iným spôsobom. Samozrejme, tipov na takéto zvýraznenie je hneď viacero. Nanesená očná linka je jedným z nich. V prípade, že sa Vám ju podarí umiestniť tak, aby medzi ňou a riasami nezostalo žiadne prázdne miesto, určite docielite veľmi šmrncovné riasy, ktoré Vám budú Vaše priateľky závidieť.

Ďalším trikom je rozhodne púder, ktorý ženy zvyknú využívať prakticky dennodenne. Riasy sa musia najskôr napúdrovať a následne nalíčiť. Práve tým, že sa na ne nanesie púder, sú mihalnice o niečo hrubšie a je nutné ešte viac farby na ich obalenie.

Pre krásne a dlhé riasy by ste mali určite vykonávať pohyby kefkou. Práve s kefkou by ste mali prejsť od korienkov až po končeky, ktoré chcete čo najviac predĺžiť. Niekedy je žiaduci aj pohyb „cikcakovitý“, ktorým najmä vizážistky zvyknú dodávať farbu, avšak dĺžku mihalníc to vôbec nezachráni.

Nezabudnite na starostlivosť

Aj keď by ste často chceli z rias vydolovať maximálnu krásu, dĺžku a objem, určite je dôležitá najmä skvelá starostlivosť o ne. Znamená to teda, že nezabúdajte na olej a jeho nanášanie na riasy, aby mali riasy vždy dostatok živín a potrebných vitamínov.