Chceli by ste svetlejšie vlasy? Skúste tieto rady!

Leto je časom, kedy väčšina z nás začína pomaly túžiť po svetlejších vlasoch, pretože toto obdobie je plné slnka a svetla zároveň. Chcete aj my zažiariť s našou „korunou krásy“. Nie vždy je to však jednoduché a želaný efekt sa nemusí dostaviť. Svetlejší odtieň, melír či celková zmena na blond nemusia byť v konečnom dôsledku v súlade s predstavami, ktoré sme mali na začiatku. A to je škoda. Vyvarovať sa tomu môžete, ak by ste vyskúšali niektorí z nami popísaných trikov nižšie.

Niektoré ženy, riadiace sa filozofiou „zdravia a prírodných surovín“, používajú aj pri svojej úprave vlasov výhradne len „domáce produkty“. Tým myslíme predovšetkým bylinky, rastliny či ovocie, ktoré napomáhajú k svetlosti vlasov, ak práve tento jav je náš cieľ. Okrem toho, že dlhé hodiny trávia na slnku dúfajúc, že im slnečné lúče „vyťahajú“ farbu z vlasov, používajú predovšetkým harmanček či citrón, s ktorými si oplachujú svoje vlasy. Otázne však zostáva, ako veľmi tieto „prírodné metódy“ zaberú a či vôbec. Viac ako na tento spôsob by ste sa mali spoliehať na overené zásahy do vlasov, ktoré Vám vlasy skutočne zosvetlia.

Prirodzené vlasy

Ak už sa rozhodnete pre svetlejší odtieň, určite dbajte na prirodzenosť Vašich vlasov. „Zakázané“ sú výrazné tmavé prúžky na Vašich vlasoch, ktoré majú inak veľmi bledý odtieň. Vyhnúť by ste sa mali tiež svetlým melírovým prúžkom, ktoré sa zvykli nosiť na tmavohnedých vlasoch. Je to už veľmi zastarané a dnes to nie je vôbec „in“. Do tmavých vlasov sú vhodné skôr orieškové odtiene melírov, ktoré sú relatívne výrazné, avšak dokonale doplnia vizáž Vašich vlasov. Často sa mnohé ženy rozhodujú pre radikálne riešenie v podobe odfarbenia všetkých vlasov a zmeny komplet výzoru. Niekedy je však lepšie, ak by začali s melírom a postupne pridávali, ako hneď dosiahnuť často aj nechcený efekt na vlasoch.

Zosvetlenie farbených vlasov

Farbené vlasy si už prešli istým zásahom do ich štruktúry. Je preto dôležité pristupovať k nim absolútne opatrne a rozvážne. Ak už ste ich niekoľkokrát farbili, ďalšou farbou sa zosvetľujú len veľmi ťažko. Pre lepší účinok by ste mali použiť skôr melírovacie prášky. Tieto prášky a ich aplikovanie na vlasy spôsobí, že vlasy budú zbavené tmavšieho pigmentu. Po samotnom procese zosvetlenia je však vlasy nutné „natónovať“, aby ste im vrátili pigment.

Obľúbenou, aj keď najradikálnejšou zmenou, je prechod z čierneho odtieňu na blonďavý. Čierne vlasy majú veľmi výrazný pigment a očakávania, že hneď po prvom nafarbení s Vašou vysnívanou blonďavou farbou, dosiahnete takýto odtieň aj na Vašich vlasoch, by ste mali vynechať. Ideálne je pri farbení tohto odtieňu, ak by ste si rozložili proces na dve etapy. Na začiatku však využite melír a jeho schopnosti, až postupne veľmi šetrne farbite vlasy.