Ako byť stále krásna aj na dovolenke

Mnohí z nás si dovolenku plánujú už dávno dopredu, iní využívajú last minute zájazdy, niektorí letné dovolenky dostávajú ako darček pod vianočný stromček. Tak či onak, na dovolenku k moru sa všetci tešíme. Niektorí dlhší čas, v tom majú dámy výhodu, že majú dlhší čas na premyslenie programu, detailnejšie naplánovanie miest, ktoré rozhodne treba navštíviť a akcií, ktoré rozhodne stoja za to.

A práve tie výlety na dovolenke, ktoré sú nabité poznávacími zážitkami, fakultatívnymi zájazdmi, alebo aj leňošenie na pláži, vyžadujú, aby žena vyzerala dobre. Akosi intuitívne sa skrášľujeme na dovolenku už doma, aj keď si to ani neuvedomujeme. Možno aj preto, že na fotkách nám zostanú odrastené končeky vlasov, neupravené nechty, či snáď iné prehrešky.

Vlasy

Je dobré ak sa dáma o svoje vlasy stará pravidelne, počas celého roka. Veď dovolenka nie je o nič výnimočnejší čas, ako ten, keď chodíme do práce. Rozdiel je len v tom, že vlasy počas pobytu pri mori sú viac zaťažované. Je to spôsobené jednak miestnou klímou – kedy veľmi na vlasy vplýva vlhkosť vzduchu, vysoké teploty, vietor, slaná voda. Ale aj tým, že si častejšie vlasy umývame, češeme. Práve preto je na to dobré myslieť už doma a zásobiť sa zábalmi, olejčekmi, maskami, ktoré vlasom dodajú potrebné živiny a vlas tak ochránia pred poškodením a oslabením.

Pokožka

Používanie prípravkov na opaľovanie a po opaľovaní by malo byť samozrejmosťou. A to nie len na dovolenke, ale aj doma. Ak sa dlhší čas pohybujete vonku, napr. práca v záhrade. Rokmi sa zmenila klíma, priepustnosť UV žiarenia je iná, je to spôsobené globálnym otepľovaním. To čo platilo pred dvadsiatimi rokmi, dnes už dávno neplatí. Treba na to myslieť aj pri vyberaní dekoratívnej kozmetiky, napr. make – upu. Ten máme na tvári väčšiu časť dna, preto len jeho uvítame ochrannú funkciu na našu pokožku na tvári. Tiež treba myslieť na pravidelnú hydratáciu pokožky.

Ruky

Naše ruky nás živia. A je jedno, čo robíme. Rukami si život neskutočne uľahčujeme. Preto by sme mali dbať na starostlivosť o ne. Robiť si zábaly, peelingy. Tie nám pomôžu odstrániť odumreté časti pokožky, tým ju krásne vyhladia. Nesmieme však zabúdať na druhý krok, teda hydratáciu. Tú najlepšie dosiahneme hrubou vrstvou vhodného krému, ktorý má ochranné, hydratačné aj upokojujúce zložky. Existujú špeciálne rukavičky ušité s úžasnej textílie, ktorá zadržuje vlhkosť a zaručuje hydratáciu. Po pár minútach máte perfektný pocit ľahkých rúk na nohách. Tiež netreba zabúdať na nechtíky. Tie už len doplnia celkový dojem.

Nohy

Existuje veľa trikov ako na krásne nohy. Niektoré sú dlhodobé, iné len pre jednorazový efekt. Avšak v zásade platí, hladučké nôžky, krásne nechty a sandáliky. Tak sa budete cítiť dobre aj Vy sama, ale bude Vás tak vnímať aj okolie. Pravidelné kúpele na nohy, pravidelná pedikúra a farebné nechty. Leto je o farbách, tak prečo sa nevyblázniť s farbou nechtov na nohách?! Trochu telového mlieka s trblietkami a ľahká sukňa či šaty a je z vás kráľovná pláže.