7 tipov, ako vyzerať dobre počas celého dňa

Trend dnešnej doby  vyžaduje od ženy neustálu pripravenosť na rôzne situácie, najmä tie nečakané.  Žena by mala byť dáma v každej situácii, čo nie je vždy ale ľahké. Práve naopak, býva to dosť náročné z viacerých hľadísk, napr. časové, priestorové, finančné. Stres, ako negatívny faktor pôsobiaci v našom živote je veľmi výrazný činiteľ. Život každej z nás je obklopený množstvom povinností a starostí a času na seba nám zostáva až pramálo. Ponúkame pár tipov, ako vyzerať dobre za každých okolností pri minimálnom čase na prípravu.

Vlasy

Pokiaľ máte vlasy dlhé, je to jednoduché, zvlášť, ak nemáte práve čerstvo umyté vlasy. Stačí ich stiahnuť do copu či začesať do drdola a je to. Na záver trošku zalakovať kvôli fixácii. Takto upravené vlasy vyzerajú efektne, sú nenáročné a najmä pohodlné. Pre polodlhé vlasy je dobrý tip vyčesať ich do štipca, alebo ich zapnúť ozdobnou sponou. Tento účes je rýchly a vyzerá dobre po celý deň.

Make – up

Čo sa týka mejkapu, dôležitá je situácia, alebo príležitosť. Od toho sa odvíja pestrosť make – upu, aj jeho časová náročnosť. Pre bežný pracovný deň dámy preferujú rýchle a ľahké líčenie, najmä v letných dňoch. Zväčša sa zaobídeme len s ľahkým make –upom, riasenkou, farbou na líčka a nejakým šťavnatým leskom na pery. Nemôžeme však zabúdať na podkladový krém s ochranným faktorom. Dobrým tipom  sú obrúsky na odstraňovanie mastnoty na tvári. Je dobré ich mať v kabelke aj cez leto, po ich priložení na tvár budeme opäť vyzerať sviežo.

Pokožka

Práve teraz  veľmi pomôže pri celkovom výzore slniečko. Pár minút na slnku spraví s vašou pokožkou zázraky.  Krásne hnedú pokožku treba dôkladne hydratovať a zabezpečiť všetko to, čo potrebuje.  Pre dlhšie opálenie je dobré si robiť pravidelne píling. Odstránite ním odumreté bunky z pokožky a zároveň si predĺžite opálenie. Pokiaľ si robíte píling doma, nezabudnite pridať pár kvapiek olivového oleja. Krásne zvláčni a zjemní pokožku.

Voda

Voda robí hotové zázraky! Zvlášť v letných mesiacoch je pravidelný prísun vody životne dôležitý! Pokiaľ nie je dostatok vody v tele, pokožka ochabuje, odumierajú bunky v tele, mozog prestáva pracovať, cítime sa unavení, malátni.  Preto je voda v našom živote tak dôležitá!  Cez leto sa viac potíme, preto by sme mali dôslednejšie sledovať, koľko vody vypijeme.

Oblečenie

V lete máme tendenciu obliekať sa do farieb. Vyzeráme potom mladšie, šmrncovnejšie. V šatníku každej ženy by nemali chýbať nejaké pohodlné letné sandáliky, letná kabelka hýriaca množstvom farieb. Tie oživia aj inak fádne oblečenie.  Samozrejmosťou by mali byť ľahké materiály. Šaty, sukne, tuniky by mali žiariť farbami a vzormi. Veď leto je tak úžasné!

Doplnky

Či už kabelky, alebo taštičky do ruky. No najmä náušnice, náhrdelníky, náramky,  prstene.  Všetky máme rady zlaté náušnice, všetky ich vlastníme. Ale cez leto by sme mali ich odložiť a vziať ich len na ozaj výnimočné príležitosti. Leto je o farebných a veľkých náhrdelníkoch, pierkových  náušniciach, kamienkových prstenoch.

Vôňa

Každá žena má tú svoju top vôňu. Mali by sme však rozlišovať ročné obdobie. V lete sa nepoužívajú zimné vône. Leto je o sviežich citrusových, kvetinových ľahkých vôňach. Dobrým tipom sú aj telové spreje na osvieženie počas celého dňa.