​5 vecí, ktoré na suchú pleť nepomáhajú!

Stav našej pleti rozhodne netreba podceňovať. Je akousi ochrannou vrstvou našej tváre a aj keď na ňu dokážeme naniesť hneď niekoľko kozmetických prípravkov, aby vyzerala ešte krajšie, jej zdravie neoklameme. V chladnom počasí, ktoré vonku aktuálne panuje, trpí predovšetkým suchý typ pokožky. Aby ste však pokožku zbytočne ešte viac nevysušovali, týmto veciam sa rozhodne vyhýbajte.

Horúca voda

Suchú pleť by sme mohli charakterizovať ako veľmi tenkú, ktorá má tendenciu sa sťahovať a občas na nej možno vidieť aj väčšie či menšie šupinky. Veľmi rýchlo môže dôjsť k jej podráždeniu, pretože neobsahuje dostatok mazu. Keďže je veľmi jemná treba, aby ste si obzvlášť dali pozor na výber kozmetiky. Taktiež je však nutné vynechať horúcu vodu, a to napríklad počas sprchovania sa. Takáto teplá voda dokáže veľmi intenzívne pokožku vysušiť. Vrchnú vrstvu pokožky oberá o lipidy, ktorých má suchá tvár žalostne málo.

Mydlo

Každý deň zvykneme využívať práve mydlo. Čistíme ním našu pokožku a po jeho použití máme pocit sviežosti. Nie však každé mydlo má také zloženie, aby to vyhovovalo aj suchej pokožke. Pokojne môžeme povedať, že drvivá väčšina mydiel je nevyhovujúcich a teda nemali by ste ich používať. Je to z dôvodu ich zloženia, ktoré obsahuje pridané prvky kvôli farbe a kvôli vône. Tieto chemikálie ešte viac pokožku vysušujú a odoberajú jej aj posledné zvyšky potrebných látok, ktoré obsahuje. Pokojne tak siahnite po alternatíve, napríklad v podobe rôznych krémových mydiel, ktoré obsahujú rôzne oleje a výťažky z rastlín.

Vône

Po sprche alebo umytí chce hádam každá z nás veľmi príjemne voňať. Netreba si však kvôli tomu vyberať kozmetiku, ktorá obsahuje množstvo umelých prísad. Veľmi ľahko sa môže stať, že práve takáto kozmetika vyvolá podráždenie a začervenanie, čím sa automaticky začnú vytvárať vyrážky a Vaša tvár bude veľmi trpieť. Síce je vôňa veľmi lákavá, je však oveľa lepšie, ak by bola založená na prírodnej báze a nevyvolávali ju rôzne prísady.

Alkohol

Ak častejšie žúrujete, určite poznáte pocit smädu hneď ráno. Je to práve alkohol, ktorý všetko vysušuje. Alkohol vysúša nielen vtedy, ak ho konzumujete, ale aj vtedy, ak ho aplikujete lokálne. Mali by ste si zakázať všetky odličovacie vody, toniká, ale aj liečivé gély, kde je vyššie percento alkoholu. Primárne by pre Vás mala byť dôležitá prírodná kozmetika, ktorej účinok nie je závislý na prítomnom alkohole. Klasické alkoholové prostriedky pôsobia na vyslovene ako vysúšače vody a sú tak veľmi nebezpečné.